Hírek

Legalább 80 településről érkeznek az idei Budapest Pride-ra

A Budapest Pride az elmúlt napokban gyors felmérést készített Instagramon arról, hogy mely vidéki városokból és falvakból érkeznek majd résztvevők a Budapest Pride Felvonulásra. Az eredmény még a vártnál is meglepőbb: 80 városból jelezték vissza, hogy részt vesznek a felvonuláson. A szervezők egy interaktív térképre is feltették a településeket.

 

 

A Budapest Pride-nak kimondott célja, hogy országos szintre terjessze ki az LMBTQ mozgalmat. Ehhez tavaly “Megosztjuk az erőt” címmel hálózatosodó programot indított, melyben vidéki LMBTQ közösségekkel vették fel a kapcsolatot. Ezeknek a közösségeknek tréningeket tartanak, tanácsadói szerepet töltenek be, és a kapcsolatépítésüket is segíti a budapesti szervezet. Emellett elindították a Budapest Pride Szolidaritási Alap című gyűjtést: minden decemberben, a világszerte ismert Adakozó Kedd (Giving Tuesday) keretében adománygyűjtést indítanak, és a befolyt összegre budapesten kívüli LMBTQ szervezetek pályázhatnak, hogy abból helyi közösségi programokat valósítsanak meg – erre a célra tavaly 600.000 forintot gyűjtöttek.

A fenti projektek és a helyi közösségek megerősödése révén tavaly is több, mint 15 vidéki program volt az egy hónapos Budapest Pride Fesztivál során, illetve a vidéki szervezetek önállóan is számos közösségi programot, online kampányt, és sikeres bírósági ügyet tudhatnak a hátuk mögött.

A Budapest Pride célja a jövőben, hogy tovább támogassa a vidéki LMBTQ szervezeteket, erősítse a vidéki civil szervezetek jelenlétét, amiben a fő hangsúly továbbra is a tudásátadás kapja: képzéseket tartanak például rendezvényszervezés, demonstrációszervezés, online kommunikáció, önkéntesmenedzsment, és fundraising témákban is.

A Budapest Pride Instagram-oldala:

 

Login * Instagram

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

 

Previous post

Az aktívok és passzívok is pokolra jutnak egy homofób rádiós szerint

Next post

Nyári városok – Utazás a kölni szivárványparádétól az Északi-tenger Atlantiszáig