Nagyvilág

Legalább 16 Grindr-felhasználó van a Vatikánban

Egy katolikus híroldal állítja, “legalább 16” Grindr-felhasználó van a Vatikánban. A bejelentés komoly aggodalmat keltett a világegyház központjában, sokan attól tartanak, hogy hamarosan újabb magas rangú papokról derül ki, hogy nemcsak melegek, de aktív szexuális életet is élnek.

Mint arról mi is beszámoltunk, a múlt hónapban a The Pillar, a Catholic News Service korábbi riporterei, JD Flynn és Ed Condon által vezetett blog leleplezte az Amerikai Katolikus Püspöki Konferencia egyik vezető tisztségviselőjét. Nyomon követték Jeffrey Burrillt, aki rendszeresen melegbárokba és szaunákba járt, valamint rajtakapták, hogy a Grindr meleg randiapplikációt használja. Burrill július 20-án lemondott, megelőzve “a küszöbön álló, esetleges helytelen viselkedést feltételező médiabeszámolókat.

De nem sokkal azután, hogy Burrill lemondott, a The Pillar két további jelentést tett közzé.

Az első a New Jersey-i Newarki Főegyházmegyét vette célba, és a kiadvány állítja, hogy “kereskedelmi forgalomban kapható alkalmazásjelző adatokat használt fel, amelyek kimutatták a helyalapú alkalmazás használatának mintáit több mint 10 parókián és papi lakban 2018, 2019 és 2020 során.

A második beszámoló magát a Vatikánt vette célba.

A The Pillar szerint a “legálisan megszerzett” adatok azt mutatták, hogy “legalább 16 mobilkészülék 2018 márciusa és októbere között legalább négy napon a Grindr alkalmazás jeleit sugározta a Vatikáni Városállam nem nyilvános területein, míg 16 másik készülék ugyanebben az időszakban négy vagy több napon át más helyalapú vagy randiapplikációk használatát mutatta, heteroszexuális és homoszexuálisokét egyaránt.

Nem tudni, a katolikus egyház hogyan reagál, ha reagál egyáltalán. A New York Times szerint, amely a jelentéseket követően az egyházi hangulatot “feszültnek” írta le, Matteo Bruni vatikáni szóvivő azt mondta, hogy a Vatikán tisztviselői július 17-én találkozót tartottak a The Pillar képviselőivel, de további részleteket nem volt hajlandó közölni.

A The Pillar jelentéseire reagálva a Grindr a múlt hónapban közleményben közölte, hogy “vizsgálatot indított az incidenssel kapcsolatban”, de hozzátette, hogy a bloggerek “homályos és hiányos leírást” adtak arról, hogyan jutottak hozzá az adatokhoz.

A társkereső alkalmazás hozzátette: “Egyértelmű, hogy ez a munka sokkal több volt, mint egy kis blogolás… Nem hisszük, hogy a Grindr volt az adatok forrása, és a látott bizonyítékok sem utalnak erre. A Grindr nem ad el adatokat a felhasználóiról senkinek.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb