Hírek

Lebuzizták, majd nyilvánosan előbújtatták a lelkisegély-vonalat hívó orosz férfit

Segítséget kért volna egy meleg orosz fiatalember, ehelyett a lehető legmegalázóbb fogadtatásban részesült, miután felhívta a szentpétervári FROG lelkisegély-vonalat.

A beszélgetés megkezdésekor közölte a vonal túlsó végén ülő tanácsadóval, hogy meleg és segítségre van szüksége, amire a szakember csak annyit mondott, hogy “ez a vonal nem buziknak van fenntartva“.

Az elutasítást követően a férfi a VKontaktye orosz közösségi oldalon privát levélben kereste meg a FROG igazgatóját, Alexander Bronshteint, akitől hasonlóan megalázó választ kapott. “Meg lett mondva neked, hogy nem foglalkoztunk buzeránsokkal, majd minden jót kívántál. Ebben mégis mi az udvariatlan?“.

A szerencsétlen fiatalember ezt követően egy LMBT-aktivistához, Lena Klimovához fordult segítségért, aki rögtön védelmére kelt: “A FROG azt állítja magáról, hogy bárki fordulhat hozzá segítségért, aki szomorú, magányos, vagy fájdalma van. Ez a kijelentés ezek szerint hamis. Hozzá kellene tenniük, hogy kivéve a meleg férfiakat.

A lelkisegély-vonalak esetében rendkívül fontos a bizalom. Krízisben lévő emberek hívását kell fogadni. Amit ez a tanácsadó tett, az nem csak felháborítóan etikátlan, de akár veszélyeztethette volna a férfi életét” – tette hozzá.

Klimova saját VKontaktye oldalán megosztotta a meleg férfi és Bronshtein levelezését – kitakarva az áldozat nevét. Erre válaszul Bronshtein is posztolta a levelezést, ő azonban fittyet hányt az anonimitásra és névvel együtt tette láthatóvá a kettejük közötti társalgást – előbújtatva így a szélesebb nyilvánosság előtt is őt.

Nem foglalkozunk buzeránsokkal és erről tájékoztattuk ezt a férfit is, aki aztán minden jót kívánt.” – summázta Bronshtein az esetet. Pár órával később aztán posztolt egy videót is, amiben az orosz elnök Vlagyimir Putyin a melegpropaganda-ellenes törvényt méltatja.

Previous post

Nem állítok fel új jelzőtáblákat, hogy merre tovább - Interjú Alföldi Róberttel

Next post

Leszbikus anyukák is feltűnnek a GAP legújabb videójában