Nagyvilág

Lebukott Grindren, lemondott tisztségéről egy befolyásos katolikus pap

Lemondott az Amerikai Katolikus Püspöki Konferencia (USCCB) egyik vezető tisztségviselője, miután egy vizsgálat fényt derített rá, hogy rendszeresen használja a Grindr meleg randiapplikációt és melegbárokat látogat. A szervezet Jeffrey Burrill lemondását kedden jelentette be “a média várhatóan helytelen viselkedést feltételező beszámolói” miatt.

 

Jeffrey Burrill (jobbról az első) Ferenc pápa társaságában

 

Az USCCB közölte, hogy főtitkáruk azért mondott le, hogy “ne legyen zavaró tényező a szervezet működésében és ne akassza meg a folyamatban lévő munkákat“. Egy szóvivő beszámolója szerint Burrill döntött a lemondás mellett.

Burrill atya 2018 és 2020 között állítólag számos városban látogatott melegbárokat és magánlakásokat, miközben egy helymeghatározáson alapuló applikációt, a Grindrt használta. Még akkor is, amikor a püspöki konferencia megbízásából utazott.

Burrill 2020 novembere óta volt a konferencia főtitkára. Az adminisztratív ügyeket vitte és a közgyűlés tervezését koordinálta. Ezt megelőzően több mint négy évig a konferencia főtitkárhelyetteseként dolgozott.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb