Hírek

Le akarták vetetni a Pride-plakátot, erre lecserélték: egy nagyobbra

Szingapúrban a reklámtevékenységekért felelős hivatalnok arra kötelezett egy bevásárlóközpontot, hogy cseréljék le a Pride-plakátot. A kérésnek a pláza azonnal eleget tett és lecserélték. Egy nagyobbra.

 

A szingapúri pride óriásplakátja a rendezvény nagyköveteivel

 

Az alig hatmilliós, gazdag délkelet-ázsiai városállam meglehetősen homofób. A lakosság 75 százaléka elutasítja az azonos nemű kapcsolatokat és a házassági egyenlőséget. Jól megfigyelhető egyébként az egész térségben tapasztalható generációs törés: miközben az idősebbek a teljes tiltás mellett vannak, addig a fiatalok ezt a hozzáállást régimódinak és cikinek tartják. A szingapúri pride, a Pink Dot SG rendre harmincezres esemény. Eközben a törvény is tiltja a homoszexualitást, akár két év börtönbüntetés is kiszabható érte. Idén a hatóságok azt is megtiltották, hogy a nemzetközi cégek támogassák a Pink Dot rendezvényét – helyükre azonnal helyi cégek lépték, és összedobták a rendezvény költségét.

A Cathay Cineleisure Orchard bevásárlóközpont évek óta a Pink Dot egyik támogatója, az épületben ezért megjelent az esemény reklámja is a mozgólépcsők oldalán. Homofób szervezetek emiatt panaszt tettek a városi szerveknél, de először azt a választ kapták, hogy mivel a Pink Dot egy legális rendezvény, ezért joguk van hirdetni. Jobban megvizsgálva a plakátokat azonban úgy döntöttek, hogy az azokon feltüntetett “Támogatjuk a szerelem szabadságát” szöveg sérti a családi értékeket, márpedig Szingapúrban közmegegyezés szerint a család a társadalom legalapvetőbb építőköve. Erre hivatkozva a plakátoknak menniük kell.

A pláza erre kitett egy nyolcméteres plakátot a bejárathoz.

Közleményük szerint az óriásplakátról már korábban döntöttek, és ők csak a felületet biztosítják a hirdetésekhez. (És hát valljuk be, amíg a Pink Dot fellebbez és a hivatal újra dönt, addig a rendezvény úgyis lezajlik.)

 

 

(GayStarNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb