Hírek

Le akarták vetetni a Pride-plakátot, erre lecserélték: egy nagyobbra

Szingapúrban a reklámtevékenységekért felelős hivatalnok arra kötelezett egy bevásárlóközpontot, hogy cseréljék le a Pride-plakátot. A kérésnek a pláza azonnal eleget tett és lecserélték. Egy nagyobbra.

 

A szingapúri pride óriásplakátja a rendezvény nagyköveteivel

 

Az alig hatmilliós, gazdag délkelet-ázsiai városállam meglehetősen homofób. A lakosság 75 százaléka elutasítja az azonos nemű kapcsolatokat és a házassági egyenlőséget. Jól megfigyelhető egyébként az egész térségben tapasztalható generációs törés: miközben az idősebbek a teljes tiltás mellett vannak, addig a fiatalok ezt a hozzáállást régimódinak és cikinek tartják. A szingapúri pride, a Pink Dot SG rendre harmincezres esemény. Eközben a törvény is tiltja a homoszexualitást, akár két év börtönbüntetés is kiszabható érte. Idén a hatóságok azt is megtiltották, hogy a nemzetközi cégek támogassák a Pink Dot rendezvényét – helyükre azonnal helyi cégek lépték, és összedobták a rendezvény költségét.

A Cathay Cineleisure Orchard bevásárlóközpont évek óta a Pink Dot egyik támogatója, az épületben ezért megjelent az esemény reklámja is a mozgólépcsők oldalán. Homofób szervezetek emiatt panaszt tettek a városi szerveknél, de először azt a választ kapták, hogy mivel a Pink Dot egy legális rendezvény, ezért joguk van hirdetni. Jobban megvizsgálva a plakátokat azonban úgy döntöttek, hogy az azokon feltüntetett “Támogatjuk a szerelem szabadságát” szöveg sérti a családi értékeket, márpedig Szingapúrban közmegegyezés szerint a család a társadalom legalapvetőbb építőköve. Erre hivatkozva a plakátoknak menniük kell.

A pláza erre kitett egy nyolcméteres plakátot a bejárathoz.

Közleményük szerint az óriásplakátról már korábban döntöttek, és ők csak a felületet biztosítják a hirdetésekhez. (És hát valljuk be, amíg a Pink Dot fellebbez és a hivatal újra dönt, addig a rendezvény úgyis lezajlik.)

 

Pink Dot 2017 Ambassadors

Our 2017 ambassadors, Vasantham star – Ebi Shankara​, Paralympian – Theresa Goh​ and Singer-Actor – Nathan Hartono​ share their reasons for stepping up for the Freedom to Love! We are grateful to have them as part of the Pink Dot family this year!

 

(GayStarNews)

 

Hozzászólások

Previous post

Nyálcsorgató - Az amerikai sorozatszínész

Next post

Már 14 millió felett az új szivárványos hangulatjel használóinak száma