Divat

Lazaság kis extrával – Divatpercek Paksi Évivel

Divatanyagunk vendége Szekeres Máté színész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész hallgatója, aki 4-5 évvel ezelőtt, egy OKJ-s színészképzés keretein belül ismerkedett meg közelebbről a bábszínész mesterséggel.

Igazából nem tudtam, mit is jelent a műfaj, úgyhogy csatlakoztam. Majd egy barátnőm elvitt a Budapest Bábszínházba, a Kabaré című előadásra. Ott ismertem fel igazán, hogy a báb nem csupán az, amire gyerekkoromból emlékszem. Így célirányosan bábszakra felvételiztem. Azóta is keresem az újabb és újabb lehetőségeket a műfajon belül.

Máté hétköznapi viseleteire leginkább a lazaság jellemző, valami kis extrával kiegészítve. Ezek közé tartoznak például a mintás, színes ingei, állandó kelléke pedig a színes zokni. Alkalmi szettjei sem mellőzik a lezserséget és a mintákat. „Szeretek turiba járni, a legtöbb ruhám onnan van, és azt is szeretem, ha egy ruhadarabnak van valamilyen története. A kedvenc ruhadarabjaimat például a nagypapámtól kaptam.

 

 

Máté a fotózásra is magával hozta a nagypapájától örökölt egyik nadrágját, sőt még egy övtáskát is, amiről később kiderült, hogy sportos nagypapája vitorlás papírjainak tartójául szolgált. Modellünk vintage nadrágját itt láthatjátok. #freeszfe

 

 

Ezt a szettünket egy kellemes reggelihez, vagy a kávénk teraszon való elkortyolgatásához ajánljuk. Egy neonszínű pólóval könnyedén felidézhetjük a nyár vibrálását, és az elkövetkezendő őszi, borongós napokon is segítségünkre lehet abban, hogy örömteli hangulatban emlékezzünk vissza nyári élményeinkre. Párosítsuk bátran vagányabb, szakadt farmerrel! A hűvösebb időjárásra és a réteges öltözködésre gondolva ezúttal egy babarózsaszín, kapucnis pulóvert választottam Máténak.

 

 

Máté saját bevallása szerint a színek és minták megszállottja, így gondoltam, megmutatom neki, hogy milyen érzés egy egyszerű, letisztult, harmonizáló öltözékben eltölteni pár percet. Bejött neki, és meg kell hagyni, szuperül áll rajta egy kis kék kékkel!

 

 

Vacsorához, városban való andalgáshoz képzeltük el ezt a szettet. Máté modell testalkatán igazán jól működik egy világos, bézs színű nadrág világos inggel kombinálva. Az általam választott aprómintás ing több testalkattípuson is előnyösen működik, hiszen az apró minták jótékonyan befolyásolják, optikailag összehúzzák a felületeket.

KERETES

Plusz 1 fenntartható tipp neked: Máté példáját követve csatlakozz te is a Second Hand Septemberhez, a Nagy-Britanniából indult kezdeményezéshez!

Ruháinkat ezúttal az American Eagle Westendben lévő üzlete biztosította, ezúton is köszönet érte.

Fotók: Bielik István

Paksi Évi

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb