Hírek

Lady Gaga kiállt a transznemű katonákért Trumppal szemben

 

Donald Trump biztosan nem nagy rajongója Lady Gagának. Az elnökválasztási kampányban az énekesnő nyíltan Hillary Clintont támogatta, és Trump győzelme után sem tette félre ellenérzéseit az LMBT témában alig nyilatkozó, kormányát azonban hírhedt melegellenes politikusokkal feltöltő elnökkel szemben.

Donald Trump most úgy döntött, transznemű katonák nem szolgálhatnak többé az ország hadseregében. Annak ugyanis döntő erejű és nagyarányú győzelmekre kell koncentrálnia, amelyet akadályoznak a transznemű katonák egészségügyi kiadásai és úgy egyáltalán, a transzneműek szerinte bomlasztóan hatnak a sereg egységére. Önmagához híven döntését a Twitteren tette közzé, ahol nem kellett sokat várni Lady Gaga válaszára.

Az imént küldött üzenete azok életét veszélyezteti, akik bátran szolgálják nemzetünket az Egyesült Államokban és külföldön. Kutatások szerint a középiskolások, egyetemisták, és a munkavállaló fiatal felnőttek fele ritkán vagy épp soha nem beszél senkivel a lelki gondjairól. Ezen fiatalok egy része transznemű, akik naponta szenvednek a társadalmi kirekesztés különböző formáitól, amit az ön üzenete csak bátorít. Őszintén, tudja, hogy az ön által kiválasztott csoportban a 18-24 évesek 45 százalékának már volt öngyilkossági kísérlete? A transz közösségben is sokan vannak, akik erősek és bátrak. Engedni kell, hogy szolgálják hazájukat, ha úgy akarják. És büszkének kell lenni rájuk, ha így tesznek.

 

Az USA hadseregében jelenleg 1,2 millióan szolgálnak, közülük 2450 transznemű. A Pentagon jelentése szerint alig évi 8 millió dollárba kerül speciális orvosi igényeik ellátása, ami minimális költség az amerikai hadsereg költségvetésében.

És hogy valójában mennyire képmutató és életszerűtlen Trump döntése: úgy érzi talán, hogy például az idei Szigeten is fellépő Jaimie Wilson nem tudna katonai dzsipet vezetni, csak mert transz? Ne vicceljünk már…

 

 

Previous post

"Buziskodás helyett jegyet kéne venni" - mondta az ellenőr a meleg Való Világ-szereplőnek

Next post

Tove Jansson, a múminok édesanyja