Hírek

Lady Gaga is beszállt a koronavírus elleni harcba

A világ majdnem minden országát érintő koronavírus-járvány a sztárvilágot is megmozgatta, aki tud segít e nehéz időkben. Szép példa erre Lady Gaga, aki jótékonysági szervezete, a Global Citizen révén egy hét alatt 35 millió dollárt gyűjtött össze. A pénz az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) megy, amely azt vakcinakutatásra, az egészségügyben dolgozók kesztyűvel és arcmaszkkal ellátására, valamint tesztek gyártására fordítja majd.

 

Lady Gaga

 

Mindannyian hálásak vagyunk az egészségügyi szakembereknek világszerte, akik a koronavírus elleni harc frontvonalában állnak. Köszönetet mondok nekik és imádkozok a betegekért. Imáimat küldöm azokért is, akik elvesztették állásukat és nehézséget okoz számukra magukat, továbbá gyermekeiket etetni” – mondta Lady Gaga a WHO-val tartott közös sajtótájékoztatón.

A WHO egyébként április 18-ra egy hatalmas virtuális eseményt szervez, ahol fellép többek között Paul McCartney, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong, Stevie Wonder és Elton John, is. A teljes listát a a Global Citizen oldalán lehet megtalálni. Külön érdekesség, hogy a műsorvezetők az USA legnépszerűbb esti shows arcai, Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel és Stephen Colbert lesznek. Bár a műsort amerikai csatornák közvetítik, Facebookon, Twitch-en és Youtube-on is menni fog, így a világ minden tájáról, tehát Magyarországról is nézhető lesz.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb