Hírek

Küzdj sporttal az egyenlő jogokért! – Floorball bajnokságot hirdet az Atlasz

Ma Magyarországon még mindig számtalan társadalmi előítélettel kell megküzdenie annak, aki fel szeretné vállalni szexuális irányultságát. Az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) közösség tagjainak sokszor a legszűkebb családi körben is gondot jelent szexuális hovatartozásuk, nem is beszélve az esetleges munkahelyi problémákról és a társadalmi előítéletekről.

 

Ezen tabuk megdöntésének egyik fontos eszköze a sport, ahol csak a játék öröme és a teljesítmény számít. Az Atlasz LMBTQ Sportegyesület 2004-ben azzal a céllal alakult, hogy elősegítse a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek sportolását egy olyan környezetben, melyben nem kell eltitkolniuk saját szexuális orientációjukat vagy nemi identitásukat.

A sportegyesület fennállásának 13. évfordulóját egy floorball bajnoksággal szeretné megünnepelni, amelyre várják azon cégek, szervezetek, csoportok jelentkezését, amelyek nyitottak az LMBTQ közösség tagjai iránt és szeretnék, hogy egy színesebb és szabadabb világban éljünk.

Ma már egyre több vállalat (pl. Prezi, Google, Microsoft, Vodafone, BritishPetrol, ExonMobile, MorganSatnley) működtet LMBTQ csoportot, ezzel is támogatva munkatársaikat, hogy nyíltan felvállalhassák szexuális orientációjukat. A csapatok egy részét ezen cégektől, valamint azoktól a civil szervezetektől várják, amelyek aktívan foglalkoznak az LMBTQ közösséget érintő kérdésekkel. (Háttér Társaság, BudapestPride, TASZ, Labrisz, TranszVanilla, Amnesty International stb.)

A floorball bajnokság az Atlasz Sportnap keretében zajlik majd, ahol a látogatók 13 féle sportot (asztalitenisz, fallabda, falmászás, fitnesz, jóga, karate, ricochet, röplabda, spinning, azonos nemű tánc, tollaslabda, úszás, zumba) próbálhatnak ki.

A floorball bajnokság és az Atlasz Sportnap minden LMBTQ embert és a téma iránt nyitott, sportolni vágyó fiatalt és idősebbet örömmel lát.

Időpont: 2017. február 4. 11.00-19.00
Helyszín: BME Sportközpont (1111 Budapest, Bertalan Lajos u. 4-6.)

Az eseménnyel kapcsolatos további információk:

www.sportnap.atlaszsport.hu

 

Atlasz Sportnap Promo 2017

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin