Lifestyle

Kutatás bizonyítja, hogy a nők is legalább annyira imádják a pornót

A német Hamid Noori vezetésével zárult az Amerikai Egyesült Államokban egy kutatás, amely azt vizsgálta, hogyan stimulálódik a nők és férfiak agya pornónézés közben. A néhány héttel ezelőtt publikált összefoglaló anyag szerint a nők agya legalább olyan intenzitással reagál a vizuális ingerre, mint a férfiaké – az ok, amiért a nők mégis ritkábban néznek felnőttfilmeket, az a stigma, ami a témát körülveszi.

 

 

Van eltérés a két nem viselkedése között – a pornófogyasztók 80 százaléka férfi” – tette hozzá Noori. „De az agyunk egyformán reagál a látottakra – az eltérés abban jelentkezik, hogy utána mit kezdünk vele.

A kutatás során mintegy 2000 alany agyát szkennelték pornónézés közben – férfiakat, nőket, heteroszexuálisokat és az LMBTQ-közösség tagjait egyaránt. Eszerint az agynak minden esetben nagyjából ugyanazon része stimulálódik. Noori szerint az ok, ami miatt a nők mégsem néznek annyi pornót, hogy sokkal nagyobb az előítélet a pornót néznő nőkkel, mint férfiakkal szemben, ezért sokan szégyellik is, hogy egyáltalán bekapcsolják. Még ha egyébként eszükbe is jut, vágynak, kíváncsiak rá.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin