Életmód

Különleges videoklipben bújt elő a Try Guys sztárja

Eugene Lee Yang, a Try Guys tagja, aki 2014-ben még a Buzzfeednél kezdte karrierjét, az idei pride hónapot választotta rá, hogy egyedülálló alkotás keretein belül mondhassa el rajongóinak: meleg.

Yang már egy ideje színes, olykor kirívó ruha- és sminkkölteményeivel kápráztatta el követőit közösségi oldalain, most pedig kreativitását tánctudásával párosította, amikor egy olyan szöveg nélküli videoklipet rendezett meg, melyben a tánc erejével mesélheti el előbújásának történetét – írja a Pink News.

A videoklipben láthatjuk Eugene családját, a vallást, mely végigkísérte életét, a homofóbiát, mely mélypontra taszította, de a végén láthatjuk, ahogy rátalál a szerelem és végre megtalálja a hozzá illő queer családot is. Előbújásával saját története mellett fontos üzenetet is szeretne közvetíteni az LMBTQ-közösségnek, és videoklipjét is nekik dedikálta.

Sajátos módot választottam arra, hogy előbújhassak. E videoklippel akarom megmutatni, hogy büszke, meleg férfi vagyok, akinek megannyi eddig még nem hallott és érdekes története van. Az érzéseimet mindeddig a félelem és a szégyen miatt tartottam magamban, melyeket a hátterem kreált, de ígérem, hogy mostantól kezdve őszinte leszek. Az előbújás egyébként is egy élethosszig tartó dolog, emlékezned kell rá, hogy a biztonságod az első, de tudnod kell, hogy egy boldog és lendületes közösség vár rád tárt karokkal.

Eugene a videoklip mellett adománygyűjtésbe kezdett YouTube-oldalán a Trevor Project számára. Utóbbi szervezet célja, hogy segítse az LMBTQ-fiatalokat, és megelőzze az egyre növekvő öngyilkosságok számát (Magyarországról sajnos nem elérhető az adakozás lehetősége).

 

 

Previous post

Szivárványszínű zászlót tapostak a kolozsvári pride felvonuláson

Next post

Miért van Pride Felvonulás?