Hírek

Különleges oldal indult az AIDS áldozatainak emlékére

the_aids_memorial néven indított Instagram-oldalt egy angol férfi. “Az AIDS-terror időszaka mindig is érdekelt. A történelem e szelete egyszerre nyűgöz le és borzaszt el: az AIDS megjelenése a nyolcvanas években, a melegközösség sorsa és a rengeteg elfeledett áldozat” – meséli Stuart, akinek oldalát már most közel hétezren követik.

A the_aids_memorial célja, hogy felelevenítse azoknak a férfiaknak és nőknek az emlékét, akik olyan korban fertőződtek meg a HIV-vírussal, amikor nem létezett gyógyszer a kezelésre, de sorra veszi azokat is, akik túlélték a legfélelmetesebb éveket és azóta is küzdenek, arccal és névvel kiállva a HIV-pozitív közösség jogaiért.

HIVszűrés.hu fejléc banner

Azt tapasztaltam, hogy senki nem akar azokról beszélni, akik már nincsenek közöttünk. Az idősebbek nem akarják felidézni, a fiatalok pedig egyszerűen közönyösek” – a rengeteg visszajelzés azonban, amelyet a profil indítása óta kapott, Stuartot is meglepte és újragondolásra késztette. “Rá kellett jönnöm, hogy ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Sztárok, politikusok, mindennapi emberek egyaránt nyomon követik a képeket és beszámolókat.

A férfi hozzáteszi, hogy a téma érzelmileg nemcsak neki, de követőinek is megterhelő lehet. “Ez nem éppen ugyanaz, mintha a Kardashian-lányokat követnéd.

Magazinunk korábbi cikke az AIDS-áldozatairól a nyolcvanas években ide kattintva olvasható el.

Previous post

Megható videó egy idősödő meleg pár szerelméről

Next post

Videó - Így lesz nyárra formás popsid