Életmód

Kreativitás és sokoldalúság – Ilyen lesz a férfi hajdivat idén

Gőzerővel kezdetét vette 2017, így hát elhoztam nektek az év férfi hajdivatjait. A mai felgyorsult világunkban már a divatvilág is elég kaotikusnak tűnhet egy hétköznapi embernek, hiszen mind ruházatban, mind hajban és sminkben rengeteg irányzat létezik. A férfi frizuráknál sincs ez másképp. Tavaly számos hajstílus jelent meg Budapest utcáin, és nem tudták hova kapkodni fejüket (vagy épp hajukat) a divatőrültek, nehogy lemaradjanak az éppen aktuális trendről.

A 2017-es évben sem lesz ez másképp, hiszen a rövidtől a középhosszú hajig minden elő fog fordulni, csak épp egy kicsit máshogy stylingolva. A pasik általában szeretik, ha a hajuk praktikusan van levágva, és a reggeli készülődés során nem kell órákon át a tükör előtt tollászkodniuk. Jó hírem van, mert ez a 2017-es évben az egyik fő szempont lesz a hajdivatban: nagy teret hódít majd az oldalt felnyírt haj. Na, de nézzük is a különböző irányzatokat, hiszen, mint ahogy írtam az alapelv ugyanaz, csak más öltözékbe bújtatva. Az első ilyen trend a nekem kicsit basic forma, amit a fodrászok „undercut”-nak neveznek. Lényege, hogy nincs átmenet, úgynevezett disconnect vágással készítik el a frizurát. Ezt úgy tudnám leírni, mint ahogy a pasik mondják a szalonban: „oldalt rövidre, felül kicsit hosszabbra.” Aki egy kicsit tovább szeretné gondolni frizuráját, de ugyanakkor meg szeretne maradni egy konzervatívabb hajviseletnél, annak a jövő évre a „fade” frizurát ajánlom. Ez egy kifinomult, trendi és egyben letisztult hajtrend, aminek a lényege, hogy szinte a nullás hajból megy át fokozatosan rövid vagy akár hosszú hajba. Egyre jobban kezd teret hódítani a férfi hajfestés is, viszont most nem Korda Gyuri bácsi hajzatára gondolok, hanem annál természetesebb, lágyabb, ugyanakkor kreatívabb festéstechnikára. Ami engem illet, a férfi hajakba szeretem azt a textúrát belecsempészni, mintha a nap megszívta volna kicsit a hajszálakat. 2017-ben nagy teret fog kapni a stylingolás. Szerencsére mára már inkább a természetes textúrákat kedveljük a hajdivatban is, így inkább a waxokra terelődik a figyelem, ott is inkább a matt hatásúakra.

Összefoglalva a 2017-es év divatját, folytatódik az a kreativitás és az a sokoldalúság, ami a 2016-os évet jellemezte. Mint ahogy az emberek is sokszínűek, úgy a hajaknál sem lesz ez másképp. Hordhatsz rövid vagy hosszú, simára fésült egyenes vagy rendezetlen göndör, tincseket, a lényeg az, hogy összhangban legyen a személyiségeddel, és add önmagad, hiszen mind különbözőek vagyunk.

Szerző: Karajz Dávid

Previous post

Összeházasodik a YouTube-on megismert lengyel pár

Next post

Cynthia Nixon: A család az család