Hírek

Kreatívan vágott vissza a homofób szidalmakra egy szépségszalon

Egy washingtoni szépségszalon fenyegető üzenetet kapott, amely azt állította, hogy a szivárványzászlójuk megsérti a természet törvényeit – a zászlót azonban nem távolította el az üzlet.

Az olympiai Gatsby Parlour de Beauté tulajdonosa szeptember végén fedezte fel először az üzenetet, amelyet az üzlet ajtajára ragasztottak. A papíron ez állt: Figyelem: Önök megsértik a természet törvényeit. Kérjük, távolítsák el a meleg zászlót az üzletük területéről.

 

 

A szalon társtulajdonosa, Jesse Floch azt mondta, a dolgozók eltávolították a figyelmeztetést, de a zászlót a helyén hagyták. Négy nappal később azonban az üzlet bejárati ajtajának ablakát betörve találták – számol be róla a Pink News.

Floch úgy írta le az esetet, mint egy gyűlölet-bűncselekményt:

„Ez Olympia. Ez egy biztonságos hely, és egy olyan városnak kellene lennie, ahová más államokból költöznek a menekültek. Teljesen összetörte a szívem, hogy ilyesmi megtörténhet errefelé.”

Arra a felszólításra, hogy távolítsák el a szivárványzászlót, csakis egyetlen egyszerű válasszal szolgált: Nem, oh, nem fogjuk megtenni. Inkább még nagyobbakat szerzünk.

A helyi rendőrség elmondása szerint hasonló figyelmeztetéseket találtak két másik helyi üzleten, ahol szivárványzászlók lobogtak. Az esetek kivizsgálása még folyamatban van.

 

A szalon új ablaka.

 

Mindeközben egy olympiai adománygyűjtő-alapítvány elhatározta, hogy fedezi a homofóbok által betört ablakok költségét a városban. Úgy érzik, egyre több üzletet fenyeget ez a veszély, és biztosítaniuk kell róla őket, hogy mellettük állnak és támogatják az LMBTQ jogokat.

 

 

Previous post

Előbújt a dán jégkorongos

Next post

Pénteken Magyarországra látogat a Szólíts a neveden könyv írója