Hírek

Kreatív videóval válaszoltak a homofób kommentekre az LMBTQ-barát tűzoltók

A Dél-Yorkshire-i tűzoltó-és mentőalakulat több gyűlölködő üzenetet is kapott az interneten, amiért közösségi oldaluk profilképén egy szivárványzászló is feltűnik. Most azonban a tűzoltók összefogtak, és együttes erővel vágtak vissza a homofóboknak.

A Dél-Yorkshire-i tűzoltó-és mentőalakulat már tavaly is szivárványzászlós profilképpel tisztelgett a brit LMBT Történeti Hónap előtt. Miután azonban több gyűlölködő üzenetet is kaptak, úgy döntöttek, hogy saját fegyverükkel vágnak vissza a kommentelőknek a YouTube csatornájukon. A projekt lényege az volt, hogy a tűzoltók felolvassák az üzeneteket, és kifigurázzák azokat – írja az LGBTQ Nation.

 

A tűzoltóság profilképe.

 

A 90 másodperces videó tehát valós kommentekből áll össze, és miközben a tűzoltók szájából halljuk őket, a szavakhoz „méltón” cselekednek. A homofóbok szerint ugyanis a szivárványzászlós kép posztolása ártó dolgokhoz vezethet, mint például az, hogy a tűzoltók közelebb kerülnek a melegközösséghez, ami az üzenet írója szerint egyáltalán nem helyes. Miközben a videóban szereplő tűzoltótól halljuk e szavakat, szórólapokat osztogat egy plázában. Egy másik jelenetben a tűzoltók éppen egy macskát mentenek meg a fáról, miközben azt mondják: „Lássunk olyan képeket a tűzoltókról, amelyeken a munkájukat végzik.”

Akad olyan megjegyzés is, ami szerint a tűzoltók túl komolyan veszik a politikai korrektséget, azt pedig egyáltalán nem értik, miért kell a tűzoltóknak ünnepelniük az LMBT Történeti Hónapot. Az utóbbi jelenetben szivárványzászlók lengenek tűzoltónk mögött, majd konfettik hullnak alá.

 

 

Ezzel a videóval magyarázzák el, miért is olyan fontos számukra, hogy támogassák az LMBTQ-közösséget:

„Az LMBTQ-közösség a mai napig előítéletekkel küzd otthon és a munkahelyen is. Szolidaritásból ünnepeljük az LMBT Történeti Hónapot azokkal, akiket szolgálunk és alkalmazunk. […] A tűz nem diszkriminál, ahogy mi sem.”

Alex Johnson tűzoltóparancsnok egy nyilatkozatban a következőt mondta:

„Teljes mértékben tisztában vagyunk vele, hogy a videónk megosztó visszhangra talál, de a tavalyi profilképünk miatt tényleg borzasztó, és teljességgel elfogadhatatlan kommenteket kaptunk. Két dolog miatt döntöttünk a videó elkészítése mellett. Az első, hogy támogatni akartuk az LMBT Történeti Hónapot, és tudatni a nálunk dolgozókkal és a közösségekkel, hogy büszkék vagyunk arra, hogy alkalmazhatjuk és szolgálhatjuk őket – azoktól a múltkori kommentektől függetlenül. A második pedig az, hogy meg szerettük volna mutatni, mennyire elfogadó szervezet is vagyunk, amely értékeli a munkatársai közreműködését, bármely tagjai is legyenek az LMBTQ-közösségnek.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin