Hírek

Közelebb került Svájc a melegházasság bevezetéséhez

A svájci parlament jogi bizottságának közleménye szerint elfogadták az egyenlő neműek házasságával kapcsolatos törvényjavaslatot és elkezdik az üggyel kapcsolatos konzultációt.

A közleményből az is kiderül, hogy leginkább még azzal kapcsolatban akarnak vitákat folytatni, hogy engedélyezzék-e, hogy leszbikus párok is igényelhessenek és használhassanak spermamintákat mesterséges megtermékenyítés céljából.

Ez a lehetőség jelenleg csak a heteroszexuális párok számára biztosított. Az ellenzők szerint az a probléma, hogy amennyiben ezt biztosítanák a leszbikus pároknak, az a meleg párokkal kapcsolatos diszkriminizációnak minősülne, hiszen azok nem vehetik igénybe béranya segítségét és petesejtet sem tudnak használni a megtermékenyítésre – írja a Pink News.

Svájcban jelenleg az azonos nemű párok regisztrált partnerkapcsolatban élhetnek. Itt, hasonlóan Magyarországhoz, a legtöbb, házassághoz köthető jogot megkapják, ám közösen nem tudnak örökbe fogadni vagy gyereket vállalni. Emellett ha valaki nem svájci állampolgár, ám svájci állampolgárral köti össze az életét, regisztrált partnerként számára még nem lesz könnyebb az állampolgárság megszerzése.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin