Kultúra

Kövesd az álmaidat! – Itt a Humen Magazin áprilisi száma

 

Magazinunk kilenc éves történetében az áprilisi lapszámunkkal fordul elő először, hogy nyomtatásban – egyelőre – nem lát napvilágot. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések és a kijárási korlátozások miatt jelenleg zárva tartanak azok a helyek (mozik, színházak, múzeumok, stb.), ahol eddig találkozhattatok a lapunkkal.

Egyelőre bizonytalan, mikor nyithatnak újra a terjesztési pontjaink. Így azonban már csak környezetvédelmi okokból sem akartuk hatezer példányban kinyomtatni a magazint, ha ahhoz nem tudtok hozzájutni.

Ettől függetlenül természetesen az áprilisi lapszámunk is elkészült. Várja a korlátozások feloldását, és hogy utána felpörögjenek a nyomdagépek. Amíg ez megtörténik, addig is közzétesszük online lapozható formában. Ahogy eddig is, a Hument megtaláljátok az issuu felületén, ahol egyúttal bármelyik korábbi számunkat is elolvashatjátok.

És hogy mit találtok az új számban? Minden címlapinterjú-alanyunkat meg kívánjuk tisztelni nyomtatott kiadással, így az online verziót most valami más kezdi. A magazin egyik alapító munkatársa, Kanicsár Ádám András veszi végig a lap 9 éves történetét – segítségével most bepillanthattok a kulisszák mögé. Novák Angélával a transzellenes törvénytervezetről beszélgettünk, Steiner Kristóf pedig arról mesélt, milyen kifogásokkal szoktak mások beleszólni az álmai megvalósításába. Ajánlunk továbbá egy tucat olyan LMBTQ-sorozatot a közelmúltból, amibe bármikor érdemes lehet otthon belekezdeni. Budai Lotti írónő a Rizsporos hétköznapok című kötetében számos rendkívüli asszony történetét ismerteti meg velünk. Ha pedig már szóba került a történelem, Visszapillantó rovatunkban érdekességeket gyűjtöttünk össze a homoszexualitás történetéből. Mindez csupán néhány kiragadott példa, a szokásos rovataink mellett még további izgalmas írások várnak 76 oldalon.

 

 

De az áprilisi szám más miatt különleges.

Mostani megjelenésünkben az a rendhagyó, hogy a magazint az első két hétben – kivételesen – kizárólag a Mosolykommandó Alapítványnak történő adományozás fejében lehet megtekinteni.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ebben a helyzetben megmutassuk a világnak, hogy az LMBTQ emberek számára is fontosak a többségi társadalom problémái, és szolidaritásunk kifejezése mellett támogatjuk azokat, akik most kilátástalan helyzetbe kerültek. A koronavírus-járvány okozta gazdasági hatások miatt állásukat elvesztők támogatására rendkívüli segélyalapot hozott létre a Mosolykommandó. Azoknak a nehéz sorsú családoknak próbálnak segíteni, akiknek semmilyen tartalékuk nincsen.

A segélyalap számára ezért mi is gyűjtést szervezünk. És ez adta az ötletet, hogy lehetőségeinkhez mérten bevonjuk az olvasóinkat is. Ezért a következő két hétre kivételesen lekorlátozzuk a hozzáférést az áprilisi lapunkhoz, az csak személyre szabott jelszóval lesz olvasható. Akik legalább 1.000 forint összegű felajánlással segítik a gyűjtést, azok számára jelképes ajándékként jelszót küldünk cserében.

A GYŰJTÉS MENETE:

Tetszőleges összeggel támogathatod a gyűjtést.

• A felajánlásokat banki utalással lehet teljesíteni.

• Utalásnál az alábbi adatokat add meg:

Számlatulajdonos neve: Humen Media Hungary Kft.

Számlaszáma: 16200106 – 11574343 – 00000000

Közlemény rovat: Mosolykommandó

• Fontos, hogy a közlemény rovatban feltétlenül szerepeljen a Mosolykommandó neve!

• A lent található űrlapon add meg a nevedet és az e-mailcímedet. Amint megérkezik a felajánlás, a legalább ezer forintot elérő felajánlásokért válasz e-mailben küldjük a jelszót, amivel olvashatod az áprilisi számunkat.

• Fontos, hogy amennyiben nem a saját bankszámlaszámodról utalsz, úgy a lenti űrlap Megjegyzés rovatában tüntesd fel a számlatulajdonos nevét!

• Két hét múlva, április 27-én az addig összegyűlt összeg a Humen Magazin munkatársainak felajánlásaival együtt a Mosolykommandó Alapítvány segélyalapjába kerül.

• Április 27. után a Humen Magazin áprilisi száma bárki számára elérhetővé válik, az eddig lapszámainkhoz hasonlóan.

 

A Mosolykommandó Alapítvány nevében előre is hálásan köszönjük, ha bármilyen összeggel támogatni tudod a nehéz sorsú családokat.

 

JELSZÓ IGÉNYLÉSE:

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb