Gasztro

Kóstold végig Magyarországot! – Érkezik az OTP Gourmet Fesztivál!

Az elmúlt években Budapesten is egyre több szabadtéri gasztronómiai fesztivál indult hódító útjára különböző tematikákra épülve, mint például a street food, a barbecue, a vegán ételek, a csokoládé és az édességek vagy a palacsinta. Ezekben a fesztiválokban a legjobb, hogy egy helyen találkozhatunk különböző éttermekkel, borászatokkal, sörfőzdékkel és egyéb vendéglátóipari egységekkel. Sokszor nemcsak egy-egy új ételt, ízt fedezhetünk fel, de olyan újdonságokat és ötleteket is találhatunk ezeken az eseményeken, amelyeket később otthon is szívesen hasznosítunk.

A hazai gasztronómia egyik legmenőbb fesztiválja az idei évben már az országhatárt átlépve a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. Májusban az OTP Gourmet Fesztiválra látogat a szomszédos Szlovéniából a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, de még Kanadából is jön egy sztárcukrász. Hazánk legnevesebb gasztronómiai fesztiválja május 18–21. között a megszokott helyen, a Millenáris Parkban várja a gasztronómia szerelmeseit.

A Gourmet Fesztiválban a legjobb, hogy egy kisebb séta közben megkóstolhatjuk az egész ország legjobb séfjeinek kínálatát, a trendi vidéki konyháktól a Michelin-csillagos éttermekig. A négy napos fesztiválon több mint 100 étterem, cukrászda, borászat, pálinka- és sörfőzde és kézműves élelmiszerek gyártója képviselteti magát.

Főszerepben a mangalica és az eper

Mint ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, a Gourmet Fesztivál idén se maradhat főszereplők nélkül. Az idei évben a szervezők választása a mangalicára és az eperre esett.

Innentől pedig csak a séfek fantáziájára van bízva, hogy mit hoznak ki ezekből az alapanyagokból, de biztosak lehetünk benne, hogy a hagyományos ételektől az egészen különleges és egyedinek számító étkekig minden megtalálható lesz az éttermek és cukrászdák kínálatában.

Színes programok, exkluzív vacsorák és workshopok

A kiállítókon felül idén is a színes programkavalkádon lesz a hangsúly a Gourmet Fesztiválon. Az elmúlt évekhez hasonlóan a hazai gasztronómia legnagyobbjai és gasztrocelebek is képviseltetik magukat a fesztiválon, de az idei évtől a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek majd. Újdonságnak számít továbbá, hogy már nemcsak a színpadon, de exkluzív vacsorák keretében is találkozhat a közönség a legjobb séfekkel: Ana Roš, Wojciech Amaro, valamint Széll Tamás menüire érdemes lesz már előzetesen jegyet váltani, de lesz magyar Michelin all-star, illetve a legjobb vidéki séfek által prezentált vacsora is.

Kóstoljuk végig Magyarországot idén is a Millenárison!

Erdei Zsolt

Rainbow party header banner
Previous post

Pozitív, I. fejezet - A HIV és én

Next post

Növekedett Magyarországon az azonos nemű párok gyermekvállalásának támogatottsága