Gasztronómia

Kóstold végig a spanyol konyha különlegességeit a The Ritz-Carlton Budapestben!

 

Az elmúlt években kicsit körbejártuk a világot és mindenhol kipróbáltuk a helyi ízeket. A legendásan elfogadó Spanyolországgal kiemelten foglalkoztunk, tucatnyi szegletét felkerestük, így olvashattatok a barcelonai pride kapcsán a város ízeitől kezdve Valencia gasztronómiájáig számos érdekességről.

Nem kell azonban nyakunkba venni Spanyolországot, ha kíváncsiak vagyunk a gasztronómiájára, ugyanis egy különleges rendezvény most házhoz hozza az egész Ibéria-félszigetet. A LaLiga által megálmodott Spanish Extravaganza Fesztivál eredeti spanyol kulináris élményét tapasztalhatjuk meg a The Ritz-Carlton Budapestben 2020. február 28. és március1. között.

A spanyol séflegenda, Ferran Adrià, akit 5 éven át minden évben a világ legjobb szakácsának választottak meg, teljes vállszélességgel támogatja a rendezvénysorozatot és a következőket nyilatkozta vele kapcsolatban:

“Spanyolországban az étel a minden. Tovább, boldogabban és jobban élünk amiatt, ahogy és amit fogyasztunk. A Spanish Extravaganza Fesztivál is egy ehhez kapcsolódó küldetés, amivel ezt a filozófiát szeretnénk megosztani és erősíteni a világgal.”

Ezt a különleges élményt helyezi reflektorfénybe a Spanish Extravaganza Fesztivál, amely során a modern spanyol gasztronómia híres szakácsainak exkluzív ételkülönlegességei várják a rendezvénysorozatra ellátogató ínyenceket a The Ritz-Carlton Budapestben. Először a magyar fővárosban 5 díjnyertes spanyol szakács fogja megadni a lehetőséget vendégeinknek, hogy megízleljék a személyre szabott regionális tapasokat, paella specialitásokat, Michelin-csillagos fine-dining ételkülönlegességeket és borokat, mindezt autentikus spanyol életérzéssel és zenével párosítva – flamenco tánccal és spanyol ihletésű operaénekekkel.

Kifejezetten a program kedvéért látogat hazánkba a Michelin-csillagos Rafael Centeno Moyer, a vigoi Maruja Limon mesterszakácsa – a Maruja Limon az az étterem, ami 2010 óta őrzi a Michelin-csillagát. Mellette Ager Urigüen, a berlini Txokoa étterem tulajdonosa és séfje, és Jordi Gimeno Benito, a spanyol nemzeti konyha koronázott királya is érkezik, akik spanyol gasztronómiai fogásokat fognak együtt készíteni két másik spanyol szakáccsal, Andalúziából és Teneriféről.

A fesztivál február 27-én, csütörtökön kezdődik egy sajtótájékoztatóval, amit egy autentikus spanyol tapas- és borkóstoló követ péntek délután a Kupola Lounge-ban. Szombat lesz a spanyol konyha estje: ekkor a Michelin-csillagos Rafael Centeno Moyer által készített kifinomult, hatfogásos menüt szolgálják fel két ültetésben, este 18 és 21 órától. Centeno egy olyan önálló gondolkodású séf, aki egy nap bekeveredett felesége éttermének konyhájába, és 10 évvel később a városa egyetlen Michelin-csillagos séf címét nyerte el. Szerepelt Spanyolország 100 legjobb séfje között is a Lo Mejor de la Gastronomia listáján, ami az ország legtekintélyesebb gasztronómiai portálja. Ezt a hihetetlen gasztroélményt a DSK Wine & Grill étteremben próbálhatják ki az érdeklődők.

A fesztivál záróeseménye az “ElClásicó” élő közvetítése lesz vasárnap este 19:00 – 23:00 óra között az Elizabeth Bálteremben. Az eseményt igazán különlegessé teszi, hogy vendégeink Ager Urigüen és Jordi Gimeno Benito által készített 20 különböző ízvilágú tapas-t is megkóstolhatnak, melyek a LaLiga összes csapatának régióit idézik meg ízvilágukkal. Miként az az európai foci rajongóinak körében köztudott: az „ElClásicó” a spanyol élvonal két legnagyobb riválisának, a Real Madrid és az FC Barcelona csapatának mindenkori örökrangadóját jelenti, a mérkőzés tényleges tétjétől függetlenül. Az UEFA Bajnokok Ligája döntője mellett az európai labdarúgás élvonalának egyik legfontosabb, legizgalmasabb eseményeként tartják számon, amit rajongók milliói követnek nyomon élőben a képernyők előtt, a szerencsés kevesek pedig a helyszínt biztosító stadion lelátóiról. Természetesen nem ok nélkül, hiszen az év legpazarabb góljai többnyire ezen két csapat derbijei alatt születnek. Ahogy azt Hugo Lecanda, a The Ritz-Carlton, Budapest vezérigazgatója hangsúlyozta:

“Büszkék vagyunk arra, hogy a LaLiga szállodánkra gondolt a program helyszíneként. Ez az elismerés azért is fontos számomra, hiszen mexikói és spanyol állampolgárként jól tudom, hogy Spanyolországban az étel és a foci maga a nagybetűs Élet, így külön öröm, hogy ennek az életérzésnek és jeles eseménynek ezúttal mi lehetünk a központja. Ezzel a rendezvénysorozattal szeretnénk emlékezetes pillanatokat, élményeket ajándékozni vendégeinknek, akik ezáltal talán még közelebbről ismerkedhetnek meg a spanyol gasztronómia, kultúra és labdarúgás együttes varázsával.”

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb