Kormányzó akar lenni a Szex és New York Mirandája

A Szex és New York sorozatban Miranda Hobbes-ot alakító Cynthia Nixon bejelentette: elindul New York állam kormányzóválasztásán. Nixon demokrata színekben indulna a most is kormányzó, szintén demokrata Andrew Cuomo kihívójaként.

Az indulását bejelentő videóban a színésznő arról beszél, hogy New Yorkban született, nem is élt soha máshol és feleségével együtt itt is akarja felnevelni a gyerekeit. Viszont meglátása szerint  az egész államot cserben hagyták a vezetői: itt a legnagyobbak az egyenlőtlenségek, baj van az állami iskolákkal és a tömegközlekedéssel, az állami több városában pedig a gyerekek fele szegénységben él, miközben New Yorkban élnek a világ leggazdagabb emberei is. Az állam vezetőit viszont jobban érdekli a hatalom és a jó sajtó az emberek problémáinál.

https://twitter.com/CynthiaNixon/status/975794613221982209

Az 51 éves Nixon aktivistaként régóta küzd az állami iskolák helyzetének javításáért (a videójában is beszél arról, hogy büszke az állami iskolákra, hiszen ő is ilyenbe járt és a gyerekeit sem vitte magániskolákba) és az immár másodszorra megválasztott, a Demokrata párt bal szárnyához tartozó Bill de Blasio polgármestert is lelkesen támogatta korábban. Andrew Cuomo kormányzóval viszont korábban is kritikus volt, legutóbb egy múlt hónapban a kormányzó által támogatott gála szónokaként beszélt arról, hogy bár New Yorkot már egy ideje a demokrata párt vezeti, mégis ebben az államban a legnagyobbak a jövedelmi egyenlőtlenségek az egész Egyesült Államokban.

A tévés hírességnek viszont nem lesz könnyű dolga, ha az előválasztáson meg akarja verni Cuomot, aki már második kormányzói ciklusát tölti, elég ismert és viszonylag népszerű politikus és nagyjából 30 millió dollárt tud mozgósítani a kampányára. Amennyiben nyer, ő lenne az állam első női és nyíltan leszbikus kormányzója.

Forrás: Index

Previous post

Nyálcsorgató - A honolului szépfiú

Next post

Instagram, Bangkok és macik - Interjú Jo Ji thaiföldi képzőművésszel