Itthon

Könyvtári gyerekpolcot elérő “LMBTQ propagandával” riogat a váci híroldal

Elérte a Dunakanyart: LMBTQ propaganda egy könyvtár gyermekpolcán címmel jelent meg cikk a Vác Online hírportálon és ezzel egy időben annak Facebook-oldalán is.

Az LMBTQ propaganda a nagyvárosok után immár elérte a vidék Magyarországát is, sőt sajnálatosan nem csak a váci városházi kulturális és politikai agitációban, hanem a Dunakanyar egyik települését is: a botrányos tartalmú Meseország mindenkié mesekönyvnek maszkírozott propagandakiadvány egy kiemelt helyen, szabadon kint volt az egyik települési könyvtár könyvespolcán” – olvasható a cikk felütésében.

A szerző beszámol róla, hogy a “jogsértő helyzet” azonnal megoldódott, ezért inkább mint jelenségről szeretne tudósítani róla. Megkereste a település polgármesterét is, aki elmondta neki, hogy amikor az esetről értesült, személyesen átment a könyvtárba, és megbeszélte a könyvtárossal, hogy mivel a könyvtár az iskola közelében van, így törvény is tiltja, hogy az ilyen típusú, szerinte is káros tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek.

A könyvtár gyermekrészlegében „Nem tudod, hogyan mondd el? Segítünk!” felirattal van egy olyan polc, ahol mentálhigiénés témájú felvilágosító könyvek találhatóak, olyan témákkal, hogy mit kezdjen egy gyermek súlyos betegséggel, halállal, családi tragédiákkal, valamint segítenek serdülőkori problémák megoldásában.

Ezekkel természetesen nincs is probléma, a polgármesteri látogatás után kinn is maradtak, azonban az ominózus könyv a könyvtáros hozzájárulásával azonnal lekerült” – számol be boldog Hujbert István, a cikk írója.

A polgármester az újságírói megkeresésre hozzátette, hogy „örülök annak, hogy olvasóink éles szemmel észrevették a könyvet és feljelentést tettek a Kormányhivatalnál. Onnan kaptam magam is az észrevételt, természetesen a törvényeket mindenkinek be kell tartani, mi is betartjuk. Így ilyen tartalmú könyv a törvény erejénél fogva nem kerülhet ki.

A hír kikerült a Vác Online Facebook-oldalára is.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb