Itthon

Kocsis Máté felavatta, Dúró Dóra beszédet mondott a leszbikus írónő szobránál

fotó: nepszava.us

 

A legjobb sztorikat mindig az élet írja, ráadásul időnként jól fejlett humorérzékét is megcsillogtatja. Vannak hírek, amik – finoman szólva – nem öregednek túl jól, és amit az Amerikai Népszava most felidéz, arról az aktuálpolitika ismeretében elsőre azt hihetnénk, hogy nem az élet, hanem a Hírcsárda írta.

2012-ben Józsefvárosban felavatták a radikálisan jobboldali, fasiszta és antiszemita nézeteket valló Tormay Cécile írónő szobrát. A leszbikus Tormay 15 évig egy olasz nő párja volt, de két magyar grófnővel is viszonyba bonyolódott – ezek közül az egyiket a korabeli sajtó részletesen tárgyalta is és még bírósági ügy is lett belőle.

A leszbikus írónő szobrát egy évtizede még az a Kocsis „Nem vagyok buzeráns” Máté avatta, aki a mostani pedofiltörvényt
LMBTQ-törvényt
gyermekvédelmi törvényt jegyzi, amely megtiltja a homoszexualitás megjelenítését a könyvekben.

Ha pedig ez nem lenne elég, három évvel később az a Dúró Dóra tartott emlékbeszédet az írónő szobránál, aki elhíresült performansza során darálta le a Meseország mindenkié című könyvet, homoszexuális propaganda miatt, nyilván. A grófnő-faló leszbikus Tormay meg jókat kuncog a sarokban.

Kocsis és Dúró kitüntetett figyelme persze Tormay radikalizmusának és antiszemitizmusának szól, így már rögtön bocsánatos bűn, hogy történetesen a saját neméhez vonzódott. Hogy ezek után miért nem tudják Szájer József ereszkedését megbocsátani, az mondjuk rejtély.

A mai nap azonban biztosan a rosszul öregedő híreké, mert ahogy arra pedig a Magyar Hang emlékeztet, kilenc évvel ezelőtt, amikor a Jobbik törvényileg büntette volna „a szexuális devianciák népszerűsítését” és betiltották volna azokat a reklámokat, amelyekben azonos nemű párok szerepelnek, akkor Gulyás Gergely még azt közölte, hogy ezt nem támogatják, mert a Fidesz szerint ez nem csak alkotmányellenes, de „szükségtelen és indokolatlan provokáció” is.

Aztán napjainkban Gulyás Gergely már nem győzi védeni a homofóbtörvényt a kormányinfókon, ahol többszöri kérdezés után sem tud példát mondani arra, hogy mit is jelent „a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítése”, amit ugye tilt a törvény. Ha Gulyás nem is tudja, biztos ami biztos alapon azért teljesen komolyan megtiltották a templomok 200 méteres körzetében.

Az pedig friss mai hír, hogy egy felmérés szerint a magyarok harmada úgy véli, hogy meleggé válik, aki a melegekről hall. Szegények most kezdhetnek aggódni Kocsis Mátéért, Dúró Dóráért és Gulyás Gergelyért.

 

 

A magyarok harmada szerint meleggé válhat, aki a melegekről hall

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb