Hírek

Kizárólag HIV-pozitív szakácsok főzték a menüt egy kanadai étteremben

Tizennégy HIV-pozitív nő és férfi főzött négyfogásos vacsorákat november 6. és 8. között a June’s Eatery torontói étteremben. A kezdeményezés célja a HIV-pozitív emberekkel kapcsolatos előítéletek csökkentése, illetve annak hangsúlyozása volt, hogy a fertőzést nem lehet olyan könnyen elkapni. Egy friss felmérés szerint a kanadaiak fele nem enne HIV-pozitív által készített ételből, vagy osztozkodna ételen HIV-pozitív emberrel.

A vírus elsősorban szexuális úton, illetve közös tű használatával, ritkábban pedig szoptatás vagy vérátömlesztés során terjed. Nyállal azonban nem lehet továbbadni, ahogy az emésztőrendszeren keresztül sem fertőződhetünk meg. Vagyis ha az ételedet egy HIV-pozitív ember főzte, attól egészen biztosan nem kapod el a betegséget.

Hair Aesthetic 728*180

Ready for night 2 of #JunesEatery with @chef_obermoser @chef_allan_2017

Fidel Gastro (@fidelgastros) által megosztott bejegyzés,

A résztvevőket egy profi szakács készítette fel a feladatra. Szükségük is volt minden megszerzett tudásukra, ugyanis a háromnapos pop-up esemény hatalmas sikerrel, telt házzal zajlott le.

Casey House on Twitter

Our awesome volunteers working their magic in the kitchen. Second course coming right up #SmashStigma https://t.co/EewjJgeaqR

A 2014-es statisztika szerint Kanadában közel 76 ezer regisztrált HIV-fertőzött él, amely 9.7 százalékos növekedés 2011-hez képest.

Previous post

Gorillaz – Újra és újra Budapesten

Next post

Fotósorozat - A dick latte élő művészete