Nagyvilág

Kivégeztek egy meleg férfit a tálibok, így akarnak példát mutatni

Az inews online magazinnak mesélt az elmúlt két hét borzalmairól egy afgán meleg férfi. A “Gabir” álnéven nyilatkozó 26 éves fiatalember elmesélte, hogyan ölték meg a tálibok a párját, és hogyan “vágták darabokra” annak testét, hogy “megmutassák, mit tesznek a melegekkel”.

Gabir és barátja épp egy étteremben ültek Afganisztán fővárosában, Kabulban, amikor a várost elfoglalták a tálibok. Mindez augusztus 15-én történt. Mindketten hazasietettek, ám Gabir hamarosan már nem tudta elérni a párját – megszűnt a térerő, és vele együtt az internetkapcsolat is.

Tragikus módon Gabir végül egy barátjától tudta meg, hogy barátját, aki mindössze 24 éves volt, a tálibok felkutatták és megölték. “Két autó jött, benne tálibokkal” – mondta. “Azt kérdezték: ‘Hol van az otthona?’, és nagyon megverték. Elvitték – senki sem tudja, hová -, aztán megölték.

Utána azt mondták, hogy visszahozták a holttestet, és darabokra vágták a testét, hogy megmutassák az embereknek, hogy ezt teszik a melegekkel“. Gabir és barátja nyolc hónapja voltak együtt. Az egyetemen ismerkedtek meg, és azt tervezték, hogy elhagyják Afganisztánt, hogy összeházasodhassanak.

Barátja szörnyű halálát követően Gabirnak még gyászolni sem volt ideje. Bujkál, félti az életét. Nemrég névtelenül felhívta valaki: “Tudom, hogy meleg vagy, Kabul elfoglalása előtt is már mindent tudtunk rólad, három vagy négy barátod van, akik melegek, van barátod. Ha egyszer megtelepszünk Kabulban, nem hagyunk életben. Ha megtalálunk, megölünk.

Azóta Gabir szökésben van. “100 százalékig biztos vagyok benne, hogy meg fogok halni. Nincs remény számomra“. A brit kormányhoz intézett szívszorító üzenetében Gabir hozzátette: “Csak el akarom hagyni ezt az országot. Nem akarok meghalni. Nem akarom, hogy megöljenek és darabokra vágjanak, ahogyan azt a barátommal tették. Megérdemeljük, hogy éljünk… Kérem, kérem, kérem, kérem, mentsenek meg minket!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb