Kivágták a meleg csókot az új Star Trekből

Nemrég derült ki, hogy Sulu hadnagy, az Enterprise legénységének oszlopos tagja az új film szerint meleg lesz – véleménye sokaknak van az újításról, azonban vannak, akik nem fogadták szívesen. 

epry8o

Habár első cikkünkben még arról írtunk, hogy George Takei, aki az eredeti tévésorozatban játszotta a karaktert (és ő a való életben is meleg, ráadásul jogi aktivista), örült a döntésnek. Azonban nem sokkal később rosszallását fejezte ki, amiért a készítők “megváltoztatták” Sulu szexuális orientációját; tegyük hozzá, hogy ez a szál tulajdonképpen nem volt kibontva az eredeti epizódokban.

Most pedig kiderült, hogy az a rövid csók, amit John Cho, az “új Sulu” és filmbeli partnere, Doug Jung váltanak, végül mégsem lesz benne a kész alkotásban. Jung Simon Pegg forgatókönyvíró-társa volt, és részben neki volt köszönhető a jelenet megírása. “Nem heves csókcsatára kell gondolni” – nyilatkozta Cho a Vulture magazinnak. – “Egyszerűen csak üdvözölték egymást a reptéren, és ott volt velük a kislányuk is.”

A színész arról is mesélt, hogy milyen nehéz volt partnert találni a jelenethez, amit eléggé ad-hoc módon írtak bele a filmbe: “Elég büszke voltam arra a jelenetre, mert nehéz volt összehozni. Éppen csak megismerkedtünk Douggal, aki egyébként sem színész. Csak azt szerettem volna, hogy meggyőző legyen a közelségünk. Két hetero srác vagyunk, akiknek egy pillanat alatt kellett nagyon intim, szeretetteljes kapcsolatba kerülniük. Meg kellett nyílnunk, és szerintem kifejezetten jól sikerült.”

Jungra egyébként azért esett végül a választás, mert Cho mindenképpen ázsiai származású férjet szeretett volna Sulunak, és egyszerűen nem találtak színészt a helyszínen: “Egy darabig Vancouverben forgattunk, aztán átutaztunk Dubaiba, ahol kiderült, hogy még nincs meg a partneremet játszó színész. Először azt hittem, csak viccelnek, de egyszerűen nem találtak olyan kelet-ázsiai színészt, aki elérhető lett volna és hajlandó meleg szereplőt játszani. Volt olyan is, aki a szülei ellenzése miatt mondta le a dolgot.”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb