Hírek

Kitiltották a YouTube-ot a világ egyik legnagyobb pride-járól

Fotó: San Francisco Pride / Beth Thomas

 

Minden évben téma a világcégek részvétele a pride felvonulásokon. A kritikusok szerint meglehetősen képmutató gyakorlat ez olyan vállalkozásoktól, amelyek a felvonulások idejére kitesznek egy szivárványt a logójukra, sétálnak egyet az aktuális pride-on, de egyébként a cég semmilyen formában nem áll ki az LMBTQ közösség mellett. A helyzet érthető módon még inkább visszás, ha olyan cégekről van szó, amik nem tesznek semmit a hozzájuk köthető homofób tartalmak ellen.

Sokan ilyen cégnek tartják például a Google-t és a tulajdonában lévő YouTube-ot is. A helyzet mára annyira tarthatatlanná vált, hogy tavaly maguk a Google alkalmazottai kérték az USA és a világ egyik legnagyobb pride-jának, a San Francisco Pride szervezőit, zárják ki cégüket a támogatók közül.

Az alkalmazottak arra hivatkoztak, hogy hiába kérik régóta a nagyvállalat vezetőit, tegyenek valamit a YouTube-on és a Google egyéb platformjain tapasztalható homofób gyűlöletbeszéd ellen. Véleményük szerint a szabályzatok nem védik meg az LMBTQ felhasználókat a zaklatástól. Mint akkor írták, számtalan munkaórát áldoztak már arra, hogy segítsenek javítani a helyzeten, de csupán üres ígéreteket kaptak a kezdeményezéseikre.

 

Fotó: San Francisco Pride / Beth Thomas

 

A SFGate híroldal beszámolója szerint ezért is döntött most úgy a San Francisco Pride közgyűlése, hogy a jövőben a Google-t és a hozzá tartozó márkákat eltiltják a pride eseményeken való részvételtől.

A döntés jelzi, hogy a szervezők nem tudják komolyan venni a YouTube decemberi ígéreteit, hogy változtatnak az irányelveiken. A tavalyi év a homofób tartalmaik védelmétől volt hangos, a legemlékezetesebb botrány Steven Crowderhez kapcsolódott. A 4,3 millió feliratkozóval bíró konzervatív megmondóember rasszista, homofób stílusban támadta videójában a Vox újságíróját, Carlos Mazát, de a YouTube szerint ez nem számított gyűlöletbeszédnek.

 

 

 

Previous post

Önálló életre kelt egy bár férfivécéjének vandalizmusa

Next post

Kiosztották a melegpornós díjakat, Blake Mitchell az év előadója