Hírek

Kitiltották a triatlonról a szivárványzászlót

A Nemzetközi Triatlon Szövetség új határozatott léptett életbe idén, amelynek keretében többek között a szivárványzászlót is betiltja a hivatalos triatlon eseményeken.

A határozat értelmében a szövetség szabályozni kívánja a sportolók önkifejezését a triatlon versenyek során. A rendelkezések mindeddig nem érintették szigorúan az LMBTQ közösséget, de az idei évben már a szivárványzászló sem lehet része a versenyeknek – írja a PinkNews.

Az eddigi szabályzat szerint semmilyen politikai, vallási vagy faji propaganda nem megengedett a helyszínen, ehhez csatlakozott újításként a szexuális orientáció kifejezése is. Azok a sportolók, akik mégis hangot adnak a felsoroltaknak, diszkvalifikációval, azaz kizárással fognak szembe nézni.

Eddig mindig volt nálam egy szivárványzászló a versenyeken, mert büszke vagyok arra, hogy meleg sportoló vagyok, és példát szeretnék mutatni az LMBTQ közösségnek, hogy érezzék: ők is részesei a versenynek. […] Az viszont, hogy a büszkeségemet egyenlővé teszik a politikával, mondván, hogy vissza kell térnem az előbújásom előtti időkbe a saját biztonságom érdekében, nagyon is sértő” – nyilatkozta Jack Bristow brit sportoló.

Arról egyelőre nem született döntés, hogy a nemi identitást ne lehetne jelképesen megjeleníteni a sporteseményen, ezért sokan abban reménykednek, hogy a tilalom nem érvényes a transznemű zászlóra.

hirdetés
Previous post

Meleg nyusziról szóló mesekönyvet adományoztak az amerikai alelnök felesége homofób iskolájának

Next post

Magazinborító akasztott ki konzervatív keresztényeket