Nagyvilág

Kitiltással és pénzbüntetéssel fenyegetnek egy edzőt, amiért kiállt a homofóbia ellen

A brit Skelmersdale United sportakadémia edzője, Darren Wildman azonnal cselekedett, amikor meghallotta, hogy egyik játékosát homofób jelzőkkel sértegetik a Skelmersdale U18-as csapatának egyik júliusi mérkőzésén.

Wildman és edzőtársai azonnal szóvá tették a gyalázkodást a játékvezetőnek, és a mérkőzést ideiglenesen félbeszakították. A játékvezetők és a két csapat közötti további megbeszélések után a Skelmersdale úgy döntött, nem folytatja a mérkőzést, így védve a játékost és elítélendő a homofóbiát.

A mérkőzés után Wildman ellen a Liverpool megyei szövetség vádat emelt a mérkőzés félbeszakításának okozásáért. Elmondása szerint a fegyelmi intézkedés “elképesztette és hihetetlenül csalódottan” érte, és most azt tervezi, hogy fellebbez a döntés ellen.

Azt éreztették velem, hogy hibáztam, amiért leállítottam a játékosokat, miközben a mérkőzés folytatódhatott volna” – mondta Wildman a Sky Sportsnak.

A történtek hatással voltak a mentális egészségemre – 30 éve vagyok a játékban és a játék körül játékosként és edzőként, de most komolyan fontolgatom, folytatni akarom-e egyáltalán az idei szezon után vagy sem. (…) Nem hiszem, hogy érdekemben áll folytatni, mert mind a megyei szövetség, mind az országos szervezet kábé nulla támogatást nyújtott az elmúlt hónapban nekem, az érintett játékosnak és úgy általában a klubnak.

A Skelmdersdale United határozottan kiáll Wildman mellett, mondván: “Szeretnénk jegyzőkönyvbe foglalni, hogy teljes mértékben támogatjuk Darrent abban, hogy kiálljon a diszkrimináció ellen.” Sajnálják azonban, hogy sok fiatal játékosuk kiábrándult a helyzettől.

 

 

A Liverpool Megyei Labdarúgó Szövetség válaszul közleményt adott ki, melyben a következőket írta: “A Liverpool Megyei Labdarúgó Szövetség elkötelezett a visszaélések és a diszkriminatív viselkedés elleni küzdelem mellett, és határozottan elítél minden ilyen jellegű cselekedetet. Minden bejelentett vádat a szabályzatának, valamint az illetékes hatóságok előírásainak megfelelően kivizsgálunk.

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy kommentáljuk a folyamatban lévő vagy fellebbezés tárgyát képező egyedi ügyeket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb