Hírek

Kitilja Oroszország a meztelen brit evezősök naptárját

Míg mi élünk-halunk  a homofóbia ellen meztelenséggel fellépő Warwicki Evezősök jövő évi naptárjáért, ugyanez sajnos – bár egyáltalán nem meglepő módon – nem mondható el az orosz hatóságokról.

A kalendár készítéséért felelős producer, Angus Malcolm brit online lapoknak nyilatkozva számolt be róla, hogy idén hat oroszországi rendelést is visszapostáztak részükre “illegális tartalom” miatt, valamint orosz IP-címről honlapjuk ellen is többször támadást kíséreltek meg.

Hair Aesthetic 728*180

Részlet a jövő évi naptárból

Az Independentnek nyilatkozva Malcolm elmondta, a szituáció tökéletes példája annak, milyen hihetetlen elnyomásnak van kitéve Oroszországban az LMBT-közösség. Adománygyűjtő kampányukkal az evezős fiatalok pontosan az így és hasonló módokon megnyilvánuló homo- és transzfóbia ellen küzdenek évek óta. “Ha képtelenek megbirkózni pár meztelen fenékkel, az őszintén elkeserítő” – tette hozzá.

Nem ez az első alkalom az elmúlt pár évből, amikor Oroszországban betiltottak egy terméket, mondván az a “melegpropaganda” eszköze. Így járt többek között a FIFA 17 számítógépes játék, amiért a játékosokat szivárványos mezbe is be lehet öltöztetni, de az orosz cenzúra például igyekezett az LMBT-jellegű emotikonokat is eltávolíttatni az Apple készülékekről.

Previous post

Sztárok, akiknek nem is gondolnád, hogy valamelyik szülője az LMBT-közösség tagja

Next post

Nine Zero Cafe - A nullából megvalósult álom