Itthon

Kislányt fogadtak örökbe A család az család alapítói

Itthon is történnek jó dolgok, még ezekben a mindenki számára viharos időkben is: a családunk tovább bővült, hiszen egy hosszas jogi procedúra során sikerült örökbe fogadnunk kislányunkat, Hannát. Andris csodálatos nagytestvér és imádják egymást, Walter még szokja az új helyzetet, mi pedig egyre kevesebbet alszunk, de minden perc megéri!” – olvasható a bejegyzésben, amelyet Pál Marci, A család az család kezdeményezés elindítója tett közzé ma reggel a közösségi médiában.

Marcival és párjával, Ádámmal az első gyermekük örökbefogadását követően készítettünk interjút, amely itt olvasható.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Apa&Apu (@palmarci) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzésben Marci megosztja, hogy Hanna élete első napjaitól velük van. „De ehhez sok küzdelemre és szerencsére volt szükségünk.” Párjának, Ádámnak még a 2020-as törvénymódosítás előttről volt érvényes határozata (engedélye), amivel törvényesen, még miniszteri jóváhagyás nélkül volt esélye örökbefogadni. „Várakoztunk, de már-már lemondtunk egy második gyermekről.

Majd váratlanul megkeresett minket Hanna anyukája: ő nem tudja felnevelni, de szeretne róla gondoskodni és minket választott, hogy legyünk a szülei. (Fontos tudni, hogy a nyílt örökbefogadás során a biológiai anya/szülők dönthetik el, hogy ki nevelje fel születendő gyermekét/gyermeküket.) Ezután Hanna születéséig közösen és külön is jártunk tanácsadásra a szakszolgálathoz, ami előfeltétele a nyílt örökbefogadásnak. Ez alapján javasolták, hogy Hanna hozzánk kerülhessen, mi pedig nagyon vártuk a közelgő nagy napot.

Hanna születése után azonban a gyámhivatal hirtelen visszavonta Ádám örökbefogadói engedélyét, minden komolyabb indoklás nélkül. Hivatalosan formai okok miatt akarták megakadályozni, hogy egy újszülött rögtön abba a családba kerüljön, ahol fel fog nevelkedni. „Ez ellen mi csak bírósági úton fellebbezhettünk, de nyertünk. A gyámhivatal még ezzel sem elégedett meg és fellebbezett. A Kúria nem fogadta el a fellebbezési kérelmet és utasította a gyámhivatalt az ítélet végrehajtására. Eddig már közel 8 hónap telt el. Végül a normál esetben néhány hetes folyamat nálunk 9 hónap alatt zárult le, szerencsére boldogan.

Az elmúlt több, mint 9 hónap életünk egyik legszebb, de legnehezebb időszaka is volt, ami nem egy újszülött gondozása miatt volt nehéz, hanem a helyzet miatt, amiben nem tudtunk teljes szívvel örülni ennek a csodának…” – írja Marci

Történetünk pozitívan zárult, de azért azt szögezzük le, hogy egy ilyen procedúrának kitenni egy kisgyermekes családot, egy krízisben lévő anyát, illetve egy újszülött gyermeket semmiképpen sem mondható családbarát magatartásnak.

Köszönjük mindenkinek, akik segítettek, támogattak minket az elmúlt 10 hónapban. Különösen Hanna anyukájának, aki végig kísérte velünk ezt a 9 hónapot és kitartott a döntése mellett, bármilyen nehéz is volt számára.” A jogi segítséget a család számára a Magyar Helsinki Bizottság nyújtotta.

A szeretet a legnagyobb sötétségben is utat tör magának, még akkor is, ha lehetetlennek tűnik. A szeretet mindig győz! A család az család.” – üzeni Marci a bejegyzés végén.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin