Hírek

Kisfiúnak adott életet a transznemű férfi

Napjainkban a transznemű embereknek nagy fokú diszkriminációval kell szembenézniük, és akkor még nem is beszéltünk azokról a transzneműekről, akik saját maguk hordják ki a gyermeküket. De rajtuk keresztül is megérthetjük, hogy a család a legfontosabb és legkülönlegesebb, amit kaphatunk az élettől.

 

 

Wyley Simpson évekkel ezelőtt döntött úgy, hogy férfiként szeretné élni az életét, ezért 2012 óta tesztoszteront szed, nemi megerősítő műtéten is átesett, ám arra sem ő, sem párja nem számítottak, hogy terhes lehet – számol be róla a HVG.

Miután mind a ketten túljutottak a kezdeti döbbeneten, úgy döntöttek, vállalják a babát, és együtt élik át az apaság minden pillanatát. Wyley azonban a kilencedik hónap végén, miután megszületett kisfiúk, Rowan, elárulta, hogy nem maga a terhesség és a szülés volt számára a legmegrázóbb, hanem a társadalom, amely körülvette őket.

 

 

Nem minden nap látni terhes férfiakat sétálgatni az utcán, így az emberek egyszerűen nem tudták, hogyan kezeljék Simpsont, aki egy idő után már sehogyan sem tudta elrejteni egyre növekvő pocakját.

„Egyszerűen nem lehettem férfi, hiszen egy férfi nem lehet terhes. Az emberek pedig csak úgy hívtak: az. […] 2019-et írunk, és a családok nem csak feketék vagy fehérek, nem csak heteroszexuálisak vagy melegek. Rengeteg féle család létezik a világon, beleértve az enyémet is.”

A megszületett kisfiú azonban enyhített a rossz élményeken, és most már Simpson és vőlegénye büszkén mesélik el történetüket a világnak, melyben mind a ketten egyenlő apákként tűnnek fel.
 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb