Hírek

Kirúgtak egy tanárt, mert homfóbiaellenes videót vetített le diákjainak

Tom Leahy azután döntött úgy, hogy megmutatja diákjainak a videót, hogy számos homofób kijelentést tettek egy órai beszélgetésen. 

hetero1_640x345_acf_cropped

A kansasi Conway Springs Middle School tanulóit és szüleit igencsak felzaklatta a Love Is All You Need című videó, amelynek fiktív képsoraiban a heteroszexuálisokat bélyegzik meg oly módon, ahogyan manapság sok esetben még mindig kezelik az LMBT közösség tagjait.

A húszperces kisfilm – amely jelenleg csaknem 13 millió megtekintésnél jár a YouTube-on – egy kislány történetét meséli el egy olyan világban, ahol a homoszexualitás a norma, ám ő tinédzserkorában lassan rájön, hogy más, mint a szülei vagy azok barátai.

Leahy a nyolcadikos – azaz 13-14 éves – diákjainak mutatta meg a videót, amelynek következtében nem sokkal később felfüggesztették arra hivatkozva, hogy a keresztény értékeket valló szülők túlságosan sokkolónak érezték a film témáját és hangvételét is. A felfüggesztés után néhány héttel az iskola arról értesítette a tanerőt, hogy már nem kívánják alkalmazni.

“Tudtam, hogy valami történni fog; csak arra nem gondoltam, hogy ez” – nyilatkozta a férfi, aki 1997 óta tanított az iskolában. – “Nem akartam valami béna filmet mutatni nekik… hanem inkább olyasmit, ami fontos, ami kellően komoly. Végül ezt választottam. Nem mondom, hogy ez volt életem legjobb ötlete, de általában hirtelen hozok döntéseket és akkor jónak tűnt.”

Az iskoláskorúak érzékenyítése idehaza is fontos téma: a Melegség és megismerés program aktivistái immár 15 éve tartanak előadásokat és beszélgetéseket középiskolásoknak és tanáraiknak az LMBT közösségről.

Figyelem! A filmet csak erős idegzetű nézőknek ajánljuk a megrázó képsorok miatt. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb