Nagyvilág

Kirúgtak egy minisztériumi alkalmazottat, mert a szexuális orientáció kifejezést használta

A marokkói alapítványok és iszlám ügyek minisztériumának művelődésért felelős vezetőjét elbocsátották, mert a felnőttoktatási anyagokban megemlítette a szexuális irányultság kifejezést. A The New Arab szerint a közszolga a mecsetekben használt felnőttoktatási tananyagok előállítását felügyelte.

A nemrég frissített tananyag egy része azonban könyvből vett idézetet tartalmazott és így szólt: “Az egyenlőség azt jelenti, hogy az embereket etnikai hovatartozástól, szexuális irányultságtól vagy fogyatékosságtól függetlenül, megkülönböztetés nélkül, egyenlő bánásmódban részesítjük.

Ahmad al-Tawfiq, a marokkói iszlámügyi miniszter számára a szexuális irányultság puszta említése is elegendő indíték volt a kirúgáshoz. A miniszter vizsgálatot folytatott, és arra a következtetésre jutott, hogy az osztályvezető megpróbálta “népszerűsíteni” a homoszexualitást a mecsetekben.

Azonnal kirúgták, és a tanárokat Marokkó-szerte utasították, hogy a tanterv másolataiból húzzák ki a “szexuális irányultság” szót.

Egy jelenleg Marokkóban élő, névtelenséget kérő queer személy a The New Arabnak nyilatkozott: “Azon kevés országok közé tartozunk, amelyek eltörlik az embereket azért, mert helyesen cselekszenek. Elég csak megnézni az igazságtalanságot, amivel ez az ember szembesült, és képzeljük el, mennyit szenved az LMBTQ-közösség Marokkóban“.

A marokkói törvényen kívüliek, akik az LMBTQ-közösség és a nők jogaiért lobbiznak Marokkóban, az Instagramon tették fel a kérdést: “Mikor lesz vége a marokkói LMBTQ-emberek elleni erőszaknak?“.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Moroccan Outlaws (@moroccan.outlaws.490) által megosztott bejegyzés

 

A marokkói büntetőtörvénykönyv 489. cikke szerint az azonos neműek közötti szexuális cselekményeket három évig terjedő börtönbüntetéssel és pénzbírsággal büntetik.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb