Hírek

Kirúgták az egyházi iskolából a tanárt, mert nem ellenezte a házassági egyenlőséget

Az ausztrál Ballarat Keresztény Iskola a házassági egyenlőségről alkotott véleménye miatt vált meg a tanári kar egyik tagjától, ám az illető most perre készül.

Az iskola aláírásokat akart gyűjteni, mellyel az ország tudtára adták volna, mennyire ellenzik a házassági egyenlőséget. Az intézmény hite szerint ugyanis házasság csakis egy férfi és egy nő között jöhet létre. Rachel Colvin azonban nem írta alá a nyilatkozatot – számol be róla a Gay Times.

 

 

Colvin sosem hangoztatta az azonos nemű párokról alkotott véleményét és támogatását, de most úgy érezte, ki kell állnia abban, amiben hisz. A történtek után az iskola korlátozta oktatási lehetőségeit, majd idén februárban kirúgták.

Szeptemberben azonban Colvin bíróságra vitte az ügyet, és beperelte az intézményt, mely igazságtalanul bánt vele.

„Azért indítottam el a pert, hogy az LMBTQ diákjaim tisztában legyenek azzal, mennyire különlegesek, és nincsen velük semmi baj. Olyannak lettek teremtve, amilyenek, vagyis Isten képére. Ők is részesülnek Isten feltétlen szeretetében. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy ez megtörténhetett. Szerettem a munkámat. Szorgalmasan végeztem a feladataimat, és az, ahogy ott kellett hagynom az iskolát, szakmailag roppant megalázó. Most már viszont másként látom a dolgokat. Úgy tekintek a történtekre, mint egy Isten adta lehetőségre, hogy kiálljak azért, amiben hiszek, hogy megmutassam mire is tanít minket Isten: a szeretetre”

– nyilatkozta Rachel Colvin.

Hivatalos közlemény szerint az ügyben Colvin segítségére van az Equality Australia, akik mindenben támogatják döntéseit. Egy tanárt megfosztottak állásától, amiért nem akart ellentmondani saját meggyőződésének, annak ellenére, hogy munkáját a lehető legjobban, az iskolai tanrendnek megfelelően végezte; az Equality Australia ezt nem hagyhatta annyiban.

Egyelőre a törvény nem engedélyezi Ausztráliában, hogy a munkahelyeken vallásos hit alapján lehessen diszkriminálni, de hamarosan bemutatják a törvényjavaslatot az Ausztrál parlamentben. Ezzel azonban az Equality Australia szerint az embereket megfosztanák a szabadsághoz és véleménynyilvánításhoz való joguktól a vallás javára.

 

 

hirdetés
Previous post

Kiderült, hogy két férfi a "modenai szerelmesek"

Next post

Homofób fenyegetések miatt zárt be egy queer edzőterem