Hírek

Kirúgták a tanárt, miután megjelent melegségről szóló önéletrajzi könyve

Egy indiai tanár állítja: miután megjelent Meleg vallomásom (My Homosexual Confession) című önéletrajzi könyve, másnap kirúgták állásából. Az eset február elején a nagy presztízsű Kalkuttai Nemzetközi Iskolában történt, ahol Avijit Kundu matematikát és fizikát tanított.

A könyv a Kolkata Nemzetközi Könyvvásáron mutatkozott be, amely kategóriájában az egyik legnagyobb az egész világon. A szűk két hetes vásáron január 30 és február 11 között több millió látogató fordult meg. A döntést az iskola vezetése mind a tanárnak, mind a helyi médiának azzal magyarázta, hogy nincs szükség részmunkaidős kollégára.

Kalkutta térképen (Nyugat-India)

Kundu azonban nem volt hajlandó elfogadni az indokot, így ügyvédet fogadott és beperelték az iskolát. Anupam Sicar a Hindustan Times-nak adott interjúban kiemelte, ügyfele volt az egyetlen, akit részmunkaidős szerződése miatt építettek le. A kifogás szerintük nyilvánvaló álca, amellyel az iskola vezetősége a valódi okot akarja leplezni: nem tűrnek nyíltan meleg tanárt az oktatási intézményben.

Kundu elmondta, nem anyagi kompenzációért, vagy visszavételért perli az iskolát. Kizárólag azt szeretné elérni, hogy a jövőben hasonló egy kollégájával se fordulhasson elő Indiában.

Indiában évek óta vita folyik a homoszexualitás dekrimilaziációjáról, büntethetőségének megszüntetéséről. A törvényt jelenleg a legfelsőbb bíróság vizsgálja, de az Indiai Egyházak Nemzeti Tanácsa is felszólította már a politikusokat a cselekvésre.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb