Hírek

Kína átírta a Freddie Mercuryt alakító Rami Malek Oscar-köszönőbeszédét

Mint arról mi is beszámoltunk, a magyar idő szerint hétfő kora hajnalban lezajlott 91-ik Oscar díjátadó gálán számos LMBTQ kötődésű győzelem született.

 

LMBTQ kötődésű győzelmek sora a 2019-es Oscar-díjátadón

 

Ide sorolható Rami Malek is. A színész Freddy Mercury, a Queen meleg frontembereként nyújtott alakításáért a Bohém rapszódiában kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Ez Malek első Oscar-jelölése és díja.

Akárcsak a világ legtöbb pontján, Kínában is élőben közvetítették az Oscar-gálát, ám a felirat, melynek mankóként kellett volna szolgálnia az angolul nem értő kínai lakosoknak, „kissé” átfogalmazott egy lényeges részletet.

 

Rami Malek az Oscar-gálán

 

Egy meleg férfiról készítettünk filmet, aki egyben bevándorló is, és világéletében önmaga volt, sosem játszotta meg magát” – hangzott el Malik beszédében, utalva Freddie Mercuryra.

Kína azonban a saját ideológiája szerint írta át a „forgatókönyvet”, és a Mango TV a meleg férfi helyett „speciális csoportot” továbbított a nézőknek. Akik megértették az eredeti szöveget, máris felháborodásukat fejezték ki az eset miatt, és természetesen szomorúságukat is, amiért a meleg kifejezés nem szerepelhet országuk hivatalos csatornáinak képernyőjén.

Ez nem meglepő, hiszen nem ez az első eset, amikor Kínában cenzúrázzák az LMBTQ tartalmat, amelyre korábban az Eurovízió kapcsán is volt már rá példa. De ha kissé eltekintünk Kínától, Rami Malek több kritikát is kapott beszédéért, melyben meleg férfiként utalt Freddie Mercuryra, és nem biszexuálisként.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin