Itthon

Kidobta a programból a szivárványcsaládról szóló filmet a keresztény filmfesztivál

 

Tegnap tartották volna a Tabán moziban az Anyáim története vetítését az Ars Sacra Filmfesztivál keretében. Dér Asia és Haragonics Sára alkotása egy szivárványcsalád születését követte éveken keresztül. (A rendezőkkel készített interjúnkat itt olvashatjátok.)

Szombaton azonban a film Facebook oldalán arról számoltak be, hogy a szervezők kénytelenek voltak kivenni a programból a dokumentumfilmet, méghozzá azért, mert többen feljelentették a fesztivált, és petíció is indult a film ellen:

Amikor júliusban hírt kaptunk arról, hogy az Anyáim története bekerült az Ars Sacra filmfesztivál versenyprogramjába, nagyon lelkesek lettünk, mert reméltük, hogy ezen a fesztiválon olyan párbeszédre kerülhet majd sor, amire ezidáig,- minden erőfeszítésünk dacára, nem volt lehetőségünk Magyarországon.

Ma este lett volna a vetítés a Tabán moziban, tegnap délután kaptuk a hírt a szervezőktől, hogy legnagyobb sajnálatukra nem vetíthetik le a filmet. Többen feljelentették őket és petíció indult, hogy vegyék ki a programjukból a filmet. Amint írták: “a keresztény értékrend mellett elkötelezett, a szakmát magas szinten ismerő, ill. művelő zsűri döntését” nem akarták felülbírálni, mégis erre kényszerültek.

Kétségbeejtő, hogy a kormány homofób törvénye és az azt övező propaganda öncenzúrát és agressziót szül, amely meggátolja az emberek közötti híd építés és bármiféle valós párbeszéd lehetőségét.

A letiltás annak a jele, hogy a hatalom birtokosai nem biztosak pozíciójukban, nem tudnák megvédeni igazukat egy nyílt vitában.
Mi továbbra is minden erőnkkel azon leszünk, hogy filmjeinkkel egy elfogadóbb, egymásra kíváncsi társadalom létrejöttét segítsük.

 

 

Aki akár a mostani fesztivál kapcsán, akár máskor lemaradt a filmről, de szeretné megnézni, az HBO GO kínálatában elérhető.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin