Hírek

Kiderült a világ legöregebb teknőséről, hogy meleg

A világ dokumentáltan legidősebb teknősbékája évtizedek óta él boldog kapcsolatban párjával, akiről azonban csak most derült ki, hogy nem nőstény – mint ahogy azt eddig hitték -, hanem hím egyede fajának.

A 186 esztendős Jonathan – aki idős korára megvakult és szaglását is elveszítette, azonban kiválóan hall – 26 éve él együtt Fredericával, akiről nemrég állatorvosi vizsgálat derítette ki, hogy azonos nemű Jonathannal.

Így világossá vált az is, miért nem sikerült utódokat nemzeniük a szűk három évtized alatt.

Jonathan

Az Afrika partjaitól több, mint ezer kilométerre fekvő atlanti-óceáni Szent Ilona szigetén élő teknőspárról a sziget állatorvosa, Catherine Man elmondta, hogy irigylésre méltó harmóniában telnek a napjaik. Egy időben esznek, egy időben alszanak, vasárnap reggelente párzanak is. Életükben jelenleg annyi változás történik – bár ez talán őket érdekli a legkevésbé -, hogy Fredericát átkeresztelték Fredericre.

A boldog pár

Szent Ilona az Egyesült Királyság tengeren túli területe, állandó lakóinak száma 4255. A szigeten élők pont ezekben a hónapokban döntenek arról, törvényessé váljon e náluk az azonos neműek házassága.

A téma már csak azért is aktuális, mert egy helyi meleg pár beadta házasodási igényét, a helyi hivatal azonban tanácstalan volt, mi a teendő.

Szent Ilona szigete

A Törvényhozó Tanács nem hozott döntést a kérdésben, helyette a szavazati joggal rendelkezők véleményét várják október 27-ig, majd a Legfelsőbb Bíróság tart meghallgatást jövő januárban.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb