Hírek

Kiderült a két férfiról, hogy egy pár, megvonták tőlük a budapesti albérletet

Csongor és barátja évek óta Budapest Kispest kerületében élt egy albérletben, azonban nemrég költözniük kellett – azon egyszerű okból kifolyólag, hogy bérbeadójuk használni akarja a lakást. Szerencsésen találtak egy másik, megfelelő albérletet, aminek a tulajdonosa jelezte Csongornak, hogy többen is jelentkeztek bérlőnek, de őket választotta az érdeklődők közül – számol be az RTL Klub nyomán az Index.

Már a szerződés aláírására készültek, amikor a tulajdonos hirtelen úgy döntött, mégsem adja ki a lakást, mert megtudta, hogy Csongor és a vele együtt költöző barátja meleg. “Azt kell sejtsem, hogy több van köztetek barátságnál. Sajnos ez így a részünkről nem fog működni. Ha előbb tudom, hogy homoszexuálisok vagytok, már akkor szólok, hogy ez kizáró ok” – szólt az egyik, Csongornak címzett üzenet.

A csatorna felkereste a Társaság a Szabadságjogokért irodáját, ahol a jogvédő szervezet jogásza, Boros Ilona elmondta, hogy ez diszkriminációnak számít. Ha a két elutasított férfi az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul, a lakás tulajdonosát akár meg is büntethetik.

Az RTL Klub videós tudósítása és interjú a diszkriminált párral:

 

 

Previous post

Szélsőjobboldali aktivisták akadályozták a Budapest Pride filmvetítését

Next post

Herstory - James St. James, Club Kidből YouTuber