Hírek

Kiállt Barcelona polgármestere a megrongált LMBT központ ügye mellett

Alig egy héttel megnyitása után rongálták meg Barcelona első LMBTQ központját, ám később egy egész város vedte védelmébe az épületet és a közösséget.

Január 27-én, alig több mint egy héttel megnyitása után betörték a barcelónai LMBTQ központ ablakát, telefestették fasiszta szimbólumokkal és a “f*ck LGBT” felirattal.

Az intézményt január 19-én nyitotta meg Eugeni Rodríguez az LMBTQ jogokért küzdő Observatori Contra l’Homofòbia csoport elnöke, aki a napot történelmű jelenségűnek nevezte – írja a Pink News.

A támadásra így reagált a csoport:

“Elítéljük a támadást, és szeretnénk nyomatékosítani, hogy tovább dolgozunk azon, hogy megvédjük területünket, jogainkat és szabadságunkat.”

A vasárnapi támadást követően hétfőn több száz LMBTQ ember és a közösség megannyi támogatója gyűlt össze az intézmény előtt, hogy így fejezze ki szolidaritásukat.

A gyülekezésen tiszteletét tette Ada Colau Ballano, Barcelona nyíltan biszexuális polgármestere is, aki miután megköszönte Barcelona lakosainak, hogy megjelentek az eseményen, beszédében elmondta, hogy az ember támogatása “totális és abszolút elutatsításukat mutatja a fasizmus, diszkrimináció és az LMBT-fóbia ellen.” 

“A város lakói világosan kifejezték: innen folytatjuk tovább a harcot.”

A polgármester korábban Facebookján is felszólalt a támadás ellen:

“Ez egy gyáva támadás egy kisebbség ellen, támadás mindenki jogai ellen és azok ellen, akik ezt a Barcelónát mint emberek szabad, színes közösségeként védik. Ma a város egy tiszta és erős üzenetet küldött: itt nem tűrjük a gyűlöletet. Az emberek számítsanak a megtorlásra.”

Previous post

Megjelent magyarul A. M. Snead erotikus meleg regénye

Next post

20 borzalmas férfiszerelés a 70-es évekből