Hírek

Kiállítással adóznak a Pulse-beli mészárlás emlékének

Az Orange Megyei Regionális Történelmi Centrumban fognak emléket állítani annak a 49 embernek, akik a júniusi lövöldözésben életüket vesztették. A kiállítás szervezői úgy vélik, fontos ezt megőrizni az utókornak, hiszen ez nagyon fájó része Amerika történelmének.

Eddig több mint 3500 tárgyat gyűjtöttek össze a múzeum munkatársai, amelyek mindegyike valamilyen módon kötődik az eseményekhez. Plüssállatkák, jegyzetek, rajzok, szivárványzászlók, rózsafüzérek, szivárványszínű flaamingó és Lady Gaga Born This Way című albumának másolata – csak hogy párat említsünk. Ezek mellett pedig ott van a szinte szitává lőtt wc ajtó is, ami mögé több áldozat is megpróbált elbújni.

pulse

Az Orlando Sentinel szerint a legtöbb tárgy a Pulse előtti emlékhelyről származik, a központ alkalmazottai gyűjtötték össze őket megőrzés céljából. „Ez nyilvánvalóan egy történelmi esemény volt – mondta a kurátor, Pam Schwartz. – „De közben a közösség visszhangja azt mondja, hogy ez az ő eseményük.”

A kiállításra kerülő tárgyakat nemcsak a Pulse előtti emlékhelyről szerezték be, hanem az Orlandói Regionális Egészségügyi Center melletti parkból, a Dr. Phillips Center előtti gyepről és a Lake Eola Parkból is. Ezeken a helyeken is emlékművek jöttek létre a tragédia után.

„Ezrek életét érintette meg ez az esemény” – mondta a múzeumi center managere, Michael Perkins. – „Nekünk az a dolgunk, hogy ezt megőrizzük az elkövetkező generációknak.”

Az még nem tiszta, hogy az összegyűjtött tárgyakat hogyan fogják feldolgozni, de az biztos, hogy egy részüket kiállítják a hamarosan nyíló Büszkeség, előítélet, tiltakozás: Orlando LMBT-történelme című tárlaton, amit még a lövöldözés előtt szerveztek.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin