Hírek

Kiakadtak a meleg sportolók, amiért a homofób alelnök vezeti az olimpiai csapatot

Az Amerikai Egyesült Államok olimpiai delegációját az ország hírhedten homofób alelnöke, Mike Pence fogja vezetni. A XXIII. téli olimpiai játékok február 9-én kezdődnek a dél-koreai Phjongcshangban.

 

Adam Rippon

 

Az amerikaiak olimpiai csapatából a műkorcsolyázó Adam Rippon volt az első, aki szóvá tette Pence részvételét. Ha pedig lehetőség adódna, hogy kezet fogjon vele, azzal nem kíván majd élni.

“Nem hinném, hogy az alelnöknek igazi kapcsolata van a valósággal. Kiáll minden mellett, amit Donald Trump mond, közben magát hívő kereszténynek tartja – ez a kettő teljesen ellentétes egymással. Szerinte rendben van az, ahogy itt az amerikaiakról vagy a külföldiekről beszélnek, vagy hogy egyes országokat Trump “szarfészek országoknak” nevez. Részemről nem kívánok olyannal találkozni, aki finoman szólva sem a melegek barátja, hanem egyenesen azt gondolja, hogy betegek vagyunk.”

 

😈 On to the long program tomorrow! #uschamps18

A post shared by Adam Rippon (@adaripp) on

 

A műkorcsolyázó Rippon emlékeztetett arra, hogy Pence támogatja a melegek vallási alapú átnevelő terápiáját. Pence a HIV/AIDS betegeket támogató állami forrásokat is elzárná. “Felül kell vizsgálni a szövetségi pénzek felhasználását. Többé nem kaphatnak állami pénzt olyan szervezetek, amelyek a HIV terjedését okozó viselkedésmódot ünneplik és támogatják. Az állami forrásokat ehelyett olyan intézményekhez kell átirányítani, ahol azokat támogatják, akik segítséget keresnek szexuális viselkedésük megváltoztatásához” – áll Pence honlapján.

 

Gus Kenworthy

 

Gus Kenworthy, olimpiai ezüstérmes síakrobata az USA Today-nek nyilatkozva elmondta, osztja Rippon nézeteit.

“Hasonlóan érzek, mint Adam Rippon. Azt hiszem, nem Pence személyét várná az ember, amikor első alkalommal szerepelnek nyíltan meleg sportolók az amerikaiak téli olimpiai csapatában. Erre egy olyan ember vezeti a delegációt, aki ezt nemhogy nem támogatja, de magát az LMBTQ közösséget sem támogatja, éppen hogy ellenük szólal fel. Úgy vélem, a jelenléte nem a megfelelő üzenet.”

Kenworthy már második alkalommal jut ki az olimpiai játékokra. Számára ez lesz az első alkalom, amikor nyíltan meleg sportolóként áll rajthoz, ő a Szocsiban tartott előző játékok után, 2015-ben outolt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb