Hírek

Kétszer elvált politikus: Miért kell a melegeknek a hagyományos házasság?

A kétszer elvált, jobboldali Pauline Hanson az ausztrál felsőház szenátora. Ausztráliát két táborra osztotta, hogy a miniszterelnök népszavazást akar rendezni a házassági egyenlőség kérdésében. Hanson egy rádióinterjúban kijelentette, hogy a melegek ki akarják őt forgatni a jogaiból. A Joy FM rádióadón szólt az LMBT közösséghez.

pauline_final
Pauline Hanson / fotó: Emma Phillips

“Amit meg kell, hogy értsenek, én egy olyan korban nőttem fel, amikor nem volt még párbeszéd a melegek házasságáról, vagy hogy leszbikus nők és meleg férfiak éljenek együtt. Ezt hozom magammal, ebből a háttérből érkezek, ebben nőttem fel.

A társadalom időnként változik, és azzal egyetértek, hogy mindenkinek joga békében és harmóniában élnie.

Nekem nincs jogom megmondani senkinek, hogyan élje az életét. De önök, melegek és leszbikusok most meg akarják mondani, hogyan gondolkozzak, hogy ki vagyok, csak mert számomra a házasság egy férfi és egy nő köteléke. Most azt akarják, változtassak az elveimen.

Mindenkinek joga van a boldogsághoz, hogy mit csinálnak a zárt ajtók mögött, az a maguk személyes ügye. De azt mondom, a házasságról én máshogy vélekedek.

Elfogadom, hogy együtt akarnak élni, hogy mit éreznek egymás iránt, ezzel nincs is bajom, de önök meg akarnak győzni, változtassam meg magamat, az elveimet, a gondolkodásmódomat a házassági egyenlőség miatt. Aminek ki tudja, milyen hatása lenne társadalmunkra. A házassági egyenlőségnek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak, pedig higgyék el, nem nagy dolog. Én csak tudom, már kétszer voltam házas, tényleg nem olyan nagy dolog.”

 

pauline_01
Pauline Hanson

“Miért akarják ennyire, hogy a közvélemény elfogadja a házassági egyenlőséget? Mit szeretnének önök bebizonyítani? Miért kell önöknek a házasság címke?

Azt a házasságot szeretnék, ami férfi és nő kapcsolataként van meghatározva, önök mégis ezt akarják. Ez az, ami ellen mi küzdünk. El akarják venni a társadalom többségétől azt, amiben felnőttünk. Miért akarják maguknak a házasság szavunkat is?”

Pauline Hanson első házasságából született egy kisfia, de férjével hat év után elváltak. Később ismét férjhez ment, az a házassága hét évvel később ért véget. Ha rosszmájúak akarnánk lenni, azt mondanánk, nekünk azért nem juthat a házasság szóból, mert Hanson már kettőt is elhasznált belőle.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb