Színes

Kétségbeesetten cáfolja fia melegségét az ugandai celeb

Zari Hassan és Raphael Ssemwanga / fotó: Instagram

 

Zari Hassan a maga 8,5 millió Instagram-követőjével igazi híresség Kelet-Afrikában. Az ugandai üzletasszony / reality sztár / énekesnő / influencer olyan anyagi körülmények között él, amelyet kevesen engedhetnek meg maguknak. Jómódban felnőtt gyerekei így egyáltalán nincsenek elvágva a nagyvilágtól, használják a közösségi médiát, és sok afrikai társukkal ellentétben szinte semmiben nem szenvednek hiányt.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarithebosslady (@zarithebosslady)

 

Csakhogy Hassan másodszülött fia, a 16 éves Raphael Ssemwanga nemrég egy Insta-storyban coming outolt.

„Időbe került, mindig ezen gondolkoztam, és azt hiszem, jobban tetszenek a férfiak. Elítélhettek ezért, gondolhatjátok rólam, hogy ez nem én vagyok, de a szívemben a férfiakat érzem vonzóbbnak és nem a nőket.”

 

Bár az asszony főleg a toleránsnak számító Dél-Afrikai Köztársaságban él, de a mai napig ugandai állampolgár, és üzleti, valamint családi ügyei továbbra is a környék homofób országaihoz kötik. Talán ez lehet az oka, hogy a közösségi médiában azonnal cáfolni kezdte fia melegségét.

Uganda a világ egyik leginkább homofób országa, ahol akár életfogytiglani börtönbüntetést is kiszabhatnak a melegekre. Ugyanez a helyzet Tanzániában, ahol Hassan sokat megfordult (egyik) volt férje, a macsó zenész Diamond Platnumz miatt. (Az énekes nem csak hazájában ismert, Alicia Keys-szel is készített már duettet.)

 

 

Hassan egy Insta-live videóban azzal magyarázta fia coming outját, hogy a kiskorú gyerekének felnőtt, harmincon túli nők is kéretlenül küldözgetik nagy számban magukról az intim képeket. Raphael biztosan ezt elégelte meg, és azért mondja most magát melegnek, hogy ne kapjon több korhatáros képet. Ha ez nem lenne elég, Hassan szerint azért sem lehet meleg a fia, mert ő úgy tudja például, hogy most is van egy barátnője. A fiútól ráadásul már évek óta kérdezgetik idegenek, hogy nem meleg-e, ő pedig mindig rájuk hagyta azzal, hogy „igen, meleg vagyok”. Csakhogy Hassan szerint ezt a fajta trollkodást nem igazán értik Kelet-Afrikában.

Akármennyire is védi a fiát Zari Hassan, a videójában nyomatékosan kijelenti, ha mégis meleg lenne a fia, akkor ő teljes mértékben elfogadja. Ez pedig órási dolog a régióban.

„Ha úgy alakul, hogy Raphael meleg, akkor én támogatni fogom, akár tetszik nektek, akár nem. Mert nagyon sokan a társadalomban nem fogadják el, ha valaki más, ha különböző. Ez pedig aztán a kamaszoknál öngyilkossághoz is vezethet. Szülőként az az álláspontom, hogy ha a fiam meleg, akkor elfogadom és támogatom, mert ezt a legtöbbször nem lehet megváltoztatni.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb