Hírek

Két új színt adnak a szivárványzászlóhoz Philadelphiában

Az idén elhunyt Gilbert Baker által 1978-ban megalkotott ikonikus zászló eredetileg nyolc színből állt. Először a rózsaszín maradt el, mert amikor hirtelen nagy tömegben kellett legyártani, elfogyott a festék. Egy évvel később gyakorlati probléma adódott: kiderült, hogy a páros számú sávokkal sokkal praktikusabb a használata, ekkor került ki a türkizkék.

Most Philadelphiában úgy döntöttek, újra nyolcszínű lesz a szivárványzászló, de nem az eredeti színekhez térnek vissza. A zászlót fekete és barna sávval bővítik.

 

A színesbőrű kisebbségek most egyrészt gyakran kimaradnak a társadalmi párbeszédből, másrészt a helyi LMBTQ közösségben megszaporodott a bőrszínen alapuló diszkrimináció. Ez már akkora méreteket öltött, hogy a számos panasz után a városvezetés kötelezte a melegbárokat, klubokat és nonprofit szervezeteket, hogy munkavállalóikat küldjék diszkriminációellenes érzékenyítő tréningekre.

Ezen kívül kampány is indult More Color, More Pride (Több szín, nagyobb büszkeség) néven, amivel azt szeretnék elérni, hogy a színesbőrű kisebbségek – akár  az afro-amerikaiak vagy a spanyol ajkúak – jobban képviselve legyenek az LMBTQ közösségben. Amber Hikes, a város LMBTQ-ügyekért felelős vezetője szerint ezen az új zászló is sokat segíthet.

 

 

https://vimeo.com/220799582

 

(GayStarNews)

 

FRA EU post inject banner

Hozzászólások

Previous post

Eljegyezte egymást a felnőttfilmes Brent Corrigan és JJ Knight

Next post

Híres történelmi személyiségek a homoszexualitásról - 2. rész