Hírek

Két új színt adnak a szivárványzászlóhoz Philadelphiában

Az idén elhunyt Gilbert Baker által 1978-ban megalkotott ikonikus zászló eredetileg nyolc színből állt. Először a rózsaszín maradt el, mert amikor hirtelen nagy tömegben kellett legyártani, elfogyott a festék. Egy évvel később gyakorlati probléma adódott: kiderült, hogy a páros számú sávokkal sokkal praktikusabb a használata, ekkor került ki a türkizkék.

Most Philadelphiában úgy döntöttek, újra nyolcszínű lesz a szivárványzászló, de nem az eredeti színekhez térnek vissza. A zászlót fekete és barna sávval bővítik.

 

A színesbőrű kisebbségek most egyrészt gyakran kimaradnak a társadalmi párbeszédből, másrészt a helyi LMBTQ közösségben megszaporodott a bőrszínen alapuló diszkrimináció. Ez már akkora méreteket öltött, hogy a számos panasz után a városvezetés kötelezte a melegbárokat, klubokat és nonprofit szervezeteket, hogy munkavállalóikat küldjék diszkriminációellenes érzékenyítő tréningekre.

Ezen kívül kampány is indult More Color, More Pride (Több szín, nagyobb büszkeség) néven, amivel azt szeretnék elérni, hogy a színesbőrű kisebbségek – akár  az afro-amerikaiak vagy a spanyol ajkúak – jobban képviselve legyenek az LMBTQ közösségben. Amber Hikes, a város LMBTQ-ügyekért felelős vezetője szerint ezen az új zászló is sokat segíthet.

 

 

More Color More Pride

The rainbow flag is an iconic symbol of the LGBTQ community. In the spirit of Gilbert Baker’s original design, we believe that adding black and brown to this historic flag will fuel a continuing dialogue about diversity in a community that celebrates inclusion, and help to acknowledge the contributions people of color make every day.

 

(GayStarNews)

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb