Nagyvilág

Két temetést szerveztek a transz fiúnak, miután a szülők összevesztek a nevén

A kép csak illusztáricó / fotó: Patrick Daxenbicler

 

Többszörösen tragikus esetről számolt be az ausztrál sajtó egy transz fiú kapcsán. Még március 4-én vesztette életét egy perth-i kórházban, több nappal azután, hogy öngyilkosságot próbált elkövetni. Halála után azonban olyan súlyos családi viszályt okozott, hogy a temetés során melyik nevét használják, hogy a szülők végül két külön szertartáson búcsúztatták.

A kérdésben kibékíthetetlen szülők még bírósághoz is fordultak családi mediációért, de nem sikerült megegyezniük. Az apa azt szerette volna, ha a sírkövön kizárólag az eredeti, női neve szerepeljen, míg az anya a választott nevet szerette volna feltüntetni.

Nyugat-Ausztráliában a 18 éven aluliak névváltoztatásához mindkét szülő beleegyezése szükséges, amennyiben az egyik hiányzik, úgy családjogi bíróság elé kerül az ügy.

Nem tudtak megegyezni, így a hamvakat megosztva végül két külön szertartást tartottak két különböző névvel. Az anya a The West Australian lapnak elmondta, hogy akár a legfelsőbb bíróságig is elment volna azért, hogy a gyermeke választott neve rákerüljön a sírra. Azt a javaslatát, hogy mindkét név szerepeljen a sírkövön, amennyiben a választott név az első, az apa először nem akarta elfogadni.

Végezetül így inkább a hamvak megosztását választották két külön szertartással úgy, hogy mindkét név szerepel majd a síron. Az anya által rendezett búcsúztatáson több százan jelentek meg, köztük sokan olyanok is, akik személyesen nem ismerték az elhunyt fiút.

 

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített számok egyikét: 14 év alattiaknak a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány vonala a 116-111, illetve a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat a 116-123-on. A Háttér Társaság telefonos lelkisegély szolgálata: 137-37.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb