Hírek

Két szerelmes csődör szívszorító története

Az elismert lótenyésztő, Nicky Henderson a Washington Postnak mesélte el két csődör megható történetét.

 

A két ló, név szerint Simonsig és Triolo D’Alene egy angol házaspár, Charlie és Tracy Vigors tulajdona. Bár ők a gazdáik, sohasem tartották a két lovat ugyanabban a karámban. Lovaikat azonban nyaranta egy angol telivéreknek fenntartott birtokra küldték, pár éve itt aztán tíz másik lóval együtt Simonsig és Triolo D’Alene ugyanabba a karámba került. Ami ezután történt, az még a tapasztalt Hendersont is meglepte.

A két ló a karámban azonnal különvált a többiektől és együtt töltötték az egész nyarat. Nyár végén ismét hazavitték őket, folytatták a díjugratást, de minden évben, amikor nyáron ismét összekerültek, minden ugyanúgy történt: együtt ácsorogtak, együtt ettek, együtt nyargaltak, együtt ittak, és ugyanabból a jászolból ettek. Szó szerint egymás társaivá váltak, fejüket a másik fején nyugtatva pihentek, fejükkel egymás hátát vakargatták, és sokszor ugyanabban a pózban álltak. Hendersont meglepte a szeme előtt kibontakozó szerelem:

“Ez volt a legkülönösebb kapcsolat, amit láttam. Két csődör, akik egymásba szerettek.”

 

 

Az évek múltával gazdáik már nyár végén sem merték elválasztani őket, különben a két ló elkezdett idegesen viselkedni. Ami a szexet illeti, semmi ilyesmi nem történt – nem is történhetett, mert a két ló igazából herélt, azaz paripa.

Henderson elmondása szerint Simonsig mindig is nagyon félénk ló volt, de Triolo D’Alene képes volt kicsalogatni a csigaházából. Amikor beteg volt és nem volt étvágya, társa miatt újra enni kezdett, hogy vele lehessen evés közben. A tenyésztő szerint egyébként nem példa nélküli a homoszexualitás a lovak között, a háziasított patás emlősöknél többször megfigyelték a jelenséget.

 

 

Tavaly novemberben azonban tragédia történt. Simonsig egy versenyen ugratás során eltörte az egyik hátsó lábát. Az utolsó akadályig bírta, majd még előtte összeroskadt. Nem volt remény a felépülésére, ezért el kellett altatni. A nap végén a lószállító trailer üresen tért vissza a birtokra. A két ló ilyenkor izgatottan nyerítve és fújtatva köszöntötte egymást, de azon az estén az üres trailerből nem jött hang. Henderson szerint Triolo tudta, hogy ez a trailer a társáé.

Triolo D’Alene ma már nem versenyez, a gazdái egy közeli birtokra szállították, ahol a fiatal lovakat felügyeli.

 

Previous post

Zseniális mém született a lányruhás unokaöccsét cikiző Lewis Hamiltonról

Next post

Ennio Marchetto a MOMkult színpadán – 2018 februárjában az olasz humor nagyágyúja Magyarországra érkezik!