Itthon

Két óriási X-et formáztak önkéntesek a Margitszigeten az érvénytelen népszavazásért

Március huszonhetedikén, vasárnap délután a margitszigeti Alsó-nagyréten közel 90 önkéntes két óriási X-et formázva hívta fel a figyelmet arra, hogy most vasárnap a homofób és transzfób propaganda-népszavazáson érvénytelenül kell szavazni. 

 

 

 

Az április harmadikai vasárnapi országos népszavazás egyenes folytatása a kormány kirekesztő politikájának, amely nemhogy nem véd meg senkit, hanem még nagyobb veszélybe sodorja az embereket azzal, hogy szalonképessé teszi a homofóbiát és transzfóbiát, illetve létfontosságú információktól és segítségtől zárja el a fiatalokat.

Az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság, illetve 12 másik civil szervezet közös kampányában LMBTQI emberek és családtagjaik, barátaik és munkatársaik szerepelnek együtt videókban és fotókon, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az április 3-i propaganda-népszavazáson a kormány álkérdéseire csak az érvénytelen szavazat a jó megoldás.

Márciusi címlapinterjúnk keretében Radványi Viktóriával, a Budapest Pride elnökével többek között arról beszélgettünk, miért fontos szavazni április harmadikán. A teljes interjú már honlapunkon is elérhető:

 

„Amikor én nem mondok valamiről véleményt, akkor más mond helyettem véleményt”

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin