Hírek

Két leszbikus karaktert is alakít Ellen Page következő filmjeiben

A Juno című filmben nyújtott alakításával széleskörű hírnévre szert tett színésznő tavaly coming outolt. Az elkövetkező hónapokban két olyan filmben is láthatjuk majd, amelyek igaz történeten alapulnak. 

GTY_ellen_page_ml_140430_16x9_992

Freeheld címre hallgató alkotás egy New Jersey-i rendőrnő élettörténetét dolgozza fel, amelyről 2007-ben egyébként már készítettek azonos címmel egy dokumentumfilmet. Laurel Hesternél – akit Julianne Moore alakít – a 2000-es évek elején tüdőrákot diagnosztizáltak, és miután a betegség több szervét is megtámadta, világossá vált, hogy nincs hátra sok ideje.

A partnerével közösen vásárolt házra felvett hitelt Stacie Andree (Ellen Page) nem tudta volna egyedül fizetni, ezért a rendőrségi nyugdíjalaphoz fordultak segítségért. Heteroszexuális párok esetében ugyanis a házas- vagy élettárs halála után a szolgálati idő függvényében az özvegynek továbbra is járt egy bizonyos összeg – ezt a jogot szerették volna kiterjeszteni Stacie és Laurel a saját esetükben. Ezt a küzdelmet dolgozza fel a film, amely már csak a stáblista alapján is izgalmasnak ígérkezik.

Julianne Moore és Ellen Page a Freeheld egyik jelenetében
Julianne Moore és Ellen Page a Freeheld egyik jelenetében

Lioness-ben Ellen Page egy leszbikus tengerészgyalogost alakít, akinek az volt a feladata az iraki háborúban, hogy segítsen a helyi asszonyoknak és lányoknak egy férfiaktól függetlenebb életformát kialakítani, közben pedig minél több információt szerezzen tőlük tálib férjeikről – és mindeközben el kellett titkolnia leszbikusságát, mivel a szexuális orientációt ekkor még nem lehetett szabadon vállalni az amerikai hadseregben. Leslie Martz őrvezetőnek több erkölcsi dilemmával is meg kellett küzdenie: egyrészt nem vállalhatta fel saját identitásának egy részét, miközben a hazáját szolgálta; másrészt pedig bizonyítani akart a feletteseinek, miközben egyre szorosabb kapcsolatot alakított ki az iraki nőkkel.

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb