Itthon

Kész lemondani a homofób megnyilvánulásáról elhíresült budakalászi jegyző

Október végén a Kalászi Napló számolt be róla, hogy a megüresedett anyakönyvvezetői állásra egy jelentkezőt feltételezett szexuális orientációja miatt nem volt hajlandó felvenni Deák Ferenc jegyző.

Hogy döntése mögött homofóbia áll, azt egy néhány nappal ezelőtt napvilágra került hangfelvétel is bizonyítja. A Telex birtokába jutott anyagon Deák többek között arról beszél, hogy megtudta, hogy a jelentkező egy “búzavirág”, aki ráadásul “intelligens, ami még rosszabb.”

Utálom az ilyen lóbaszó férfiakat, haragszom rájuk, alapból” – mondta Deák Ferenc, akit az is zavart, hogy korábbi munkahelyén a pályázó több bejegyzett élettársi kapcsolati szertartást is lebonyolított. A jegyző azt is közölte, hogy ilyen náluk nem fordulhat elő.

Helyzetét mostanra úgy tűnik, tarthatatlannak érzi, ugyanis felajánlotta lemondását. A városi önkormányzat honlapján Deák Ferenc egy rövid közleményben tudatja, hogy beadta felmondását a polgármesternek.

Tisztelt Budakalászi Polgárok!

A napokban nyilvánosságra került szavaimért minden ismerőstől és ismeretlentől ezúton is szeretnék bocsánatot kérni. A következményeket és az azzal járó felelősséget, kötelezettséget vállalom és vállalni fogom. A jegyzői munkámat érintő kérdésekben egyeztetést kezdeményeztem polgármester úrral és felajánlottam neki a lemondásomat.

Deák Ferenc

 

A vesztét okozó hangfelvétel:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb